Νέα
  • ΓΔ: 1021.16 -3.06%
  • Τζίρος: 89,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

DoorDash: Προσδοκίες για 2,8 δισ. δολάρια από τη δημόσια εγγραφή της

Η DoorDash ετοιμάζεται για μία από τις πλέον θεαματικές εισόδους των τελευταίων ετών στη Wall Street, με 33 εκατ. μετοχές / Πηγή: DoorDash-Instagram
Η DoorDash ετοιμάζεται για μία από τις πλέον θεαματικές εισόδους των τελευταίων ετών στη Wall Street, με 33 εκατ. μετοχές / Πηγή: DoorDash-Instagram

Ποσό ύψους 2,8 δισ. δολαρίων εκτιμά ότι θα συγκεντρώσει κατά την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της η δημοφιλής εφαρμογή διανομής φαγητού DoorDash, με την αποτίμησή της να διαμορφώνεται περί τα 30 δισ. δολάρια, ήτοι σε επίπεδα διπλάσια σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο.

Η StartUp προετοιμάζεται για μία από τις πλέον θεαματικές εισόδους των τελευταίων ετών στη Wall Street. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζει να διαθέσει περί τα 33 εκατ. μετοχές, σε τιμές που θα κυμαίνονται από 75 έως 85 δολάρια ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι η DoorDash είδε την κερδοφορία της να εκτινάσσεται στα ύψη κατά την τρέχουσα χρήση, εν μέρει λόγω και της πανδημίας. Ειδικότερα, στο εννεάμηνο του 2020 που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, τα έσοδά της ανήλθαν σε 1,9 δισ. δολάρια, έναντι 587 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Στο Χρηματιστήριο, η DoorDash θα κονταροχτυπηθεί και με τους μεγάλους της ανταγωνιστές στην αγορά, τις εταιρείες GrubHub και Uber. Η εταιρεία διαθέτει ωστόσο ένα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς κατέχει την μερίδα του λέοντος στην αμερικανική αγορά διανομής γευμάτων, με ποσοστό 49%, έναντι 22% της Uber και 20% της GrubHub.

Η είσοδός της στο Χρηματιστήριο πραγματοποιείται σε μία περίοδο και άλλων ηχηρών δημόσιων εγγραφών, όπως αυτών των Airbnb, Roblox και Wish.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ