Νέα
  • ΓΔ: 833.32 +0.75%
  • Τζίρος: 23,21 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Το Plan B του ΤΑΙΠΕΔ για την Εγνατία Οδό

Εγνατία
Πηγή: Eurokinnisi

Εναλλακτικό σχέδιο φαίνεται πως έχουν ετοιμάσει στο ΤΑΙΠΕΔ για το διαγωνισμό παραχώρησης της Εγνατίας Οδού το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή ανάλογα με τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από την ανάγνωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) επί των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν δύο κοινοπραξίες.

Οι κοινοπραξίες των ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – Roadis και Vinci – Μυτιληναίος πέτυχαν να «φρενάρουν» με ασφαλιστικά μέτρα το διαγωνισμό μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου επί της κύριας προσφυγής.

Οι δύο κοινοπραξίες υποστηρίζουν πως κακώς δεν δόθηκε παράταση στην ημερομηνία υποβολής προσφορών στις 11 Δεκεμβρίου όταν και εμφανίστηκε μόνο η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ – Egis Projects. Θεωρούν πως αν είχε δοθεί παράταση (η ένατη παρακαλώ!) θα προλάβαιναν και αυτοί να καταθέσουν προσφορές γιατί είχαν δυσκολίες λόγω καραντίνας.

Στο ΤΑΙΠΕΔ θα διαβάσουν προσεκτικά την απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων και αν θεωρήσουν πως το ΣτΕ θα εκδώσει απόφαση που θα στηρίζει τα επιχειρήματα των δύο κοινοπραξιών που «δεν πρόλαβαν λόγω καραντίνας» θα κινηθούν προκαταβολικά. Ακούγεται πως δεν θα περιμένουν την απόφαση επί της κύριας προσφυγής που αναμένεται να εκδοθεί σε δύο – τέσσερις μήνες. Ενδέχεται να ζητήσουν από τους δύο ομίλους - και τους υπολοίπους που είχαν περάσει στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού – να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές μέχρι τέλος Μαρτίου.

Τότε θα διαπιστωθεί αν η δικαστική μάχη γίνεται πράγματι επειδή δεν πρόλαβαν ή επειδή κάποιοι επιδιώκουν να τινάξουν στον αέρα το διαγωνισμό, να επαναληφθεί από την αρχή και να αλλάξουν συνεταίρους. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, αφού εκκρεμεί η μελέτη της απόφασης του ΣτΕ επί των ασφαλιστικών μέτρων. Πρόκειται, όμως, για σκέψεις που κυκλοφορούν στα γραφεία της οδού Κολοκοτρώνη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ