Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σπ. Θεοδωρόπουλος: Με το βλέμμα στο Χρηματιστήριο ο αρχιτέκτονας του νέου ομίλου τροφίμων

Πηγή: Ευρωκίνηση

Το όραμά του να δημιουργήσει έναν μεγάλο όμιλο τροφίμων, ο οποίος κάποια στιγμή να μπει στο Χρηματιστήριο, μοιράστηκε ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, στο περιθώριο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

«Ο όμιλος θα πάει μακριά και θέλω κάποια στιγμή να τον βάλω στο Χρηματιστήριο», είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος, αποκαλύπτοντας πως για το νέο αυτό εγχείρημα συζήτησε με τον όμιλο Olayan με τον οποίο συμπορεύτηκαν επί 32 χρόνια στην Chipita. Ωστόσο, ο όμιλος, ο οποίος πλέον έχει φθάσει να διαχειρίζεται 50 δισ δολ. έχει θέσει κατώτατο όριο επένδυσης το οποίο για να το τηρήσει θα έπρεπε να λάβει μία μεγάλη πλειοψηφική θέση, κάτι που δεν συνάδει με τον σχεδιασμό του κ. Θεοδωρόπουλου.

Όπως εξήγησε, δεν ψάχνει για επενδυτές σε ότι αφορά το νέο project, ενώ δεδομένη θεωρείται η ομάδα επιχειρηματιών που τον πλαισιώνει σε όλες αυτές τις επενδύσεις, όπως είναι οι κ.κ.: Θέμης Μακρής, Αχιλλέας Φώλιας και Μαίρη Χατζάκου

Ο γνωστός επιχειρηματίας, που πριν έναν χρόνο ήρθε σε συμφωνία για την πώληση της Chipita στην Mondelez, έχει προχωρήσει σε μπαράζ επενδυτικών κινήσεων από το περασμένο καλοκαίρι, με τελευταίο του απόκτημα το 45% της ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ.

Μέχρι στιγμής οι εταιρείες που έχει συγκεντρώσει κάτω από τον όμιλο που δημιουργεί, είναι οι: Νίκας, Wonderplant, Έδεσμα-Αμβροσία, Ελληνικοί Χυμοί, η Chipita Foods και το 21,5% της ΜΕΒΓΑΛ και το 45% της ΙΟΝ. 

Το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας ανέρχεται σε 140 εκατ. ευρώ, το οποίο καλύπτεται κατά 1,4 εκατ. ευρώ από τον κ. Θεοδωρόπουλο (1% του μετοχικού κεφαλαίου) με το υπόλοιπο 99% (138, 6 εκατ. ευρώ) να το βάζει η εταιρεία S.A.G. Investments & Holdings Limited, συμφερόντων του, που έχει έδρα την Κύπρο.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ