Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Qantas: Ετοιμάζει τη μεγαλύτερη πτήση του κόσμου χωρίς στάση με αεροσκάφη Airbus

Δώδεκα αεροσκάφη τύπου A350-1000 παρήγγειλε από την Airbus η Qantas Airways, τα οποία θα αξιοποιήσει για να βάλει στο πρόγραμμα της τη μεγαλύτερη εμπορική πτήση - χωρίς στάσεις - στον κόσμο, με αναχώρηση από το Σίδνεϊ και προορισμό το Λονδίνο.

Σύμφωνα με την αυστραλιανή εταιρεία, η παραγγελία περιλαμβάνει ακόμα 40 αεροσκάφη για την ανανέωση του στόλου εσωτερικών πτήσεων.

Η συμφωνία έρχεται καθώς οι συνθήκες στον ταξιδιωτικό κλάδο βελτιώνονται και η ζήτηση για περισσότερες πτήσεις αυξάνεται.

«Η απόφαση του ΔΣ να εγκρίνει την μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών στην Αυστραλία είναι μια καθαρή ψήφος εμπιστοσύνης στο μέλλον του Ομίλου Qantas» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Chief Executive Alan Joyce.

Σύμφωνα με το CNBC, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η χρηματική αξία του deal, όμως πιθανότατα βρίσκεται στο επίπεδο των δισεκατομμυρίων.

Παράλληλα, αναφέρεται πως η πτήση - χωρίς στάσεις - από το Σίδνεϊ στο Λονδίνο θα έχει διάρκεια σχεδόν 20 ωρών και αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2025. Το A350s θα μπορεί να εξυπηρετήσει 238 επιβάτες σε τέσσερις διαφορετικές βαθμίδες εισιτηρίου, first class, business class, premium economy και economy class, με πάνω από το 40% της καμπίνας να αφορά τις αναβαθμισμένες θέσεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ