Νέα
  • ΓΔ: 793.97 -1.46%
  • Τζίρος: 35,11 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γ. Περιστέρης-ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση των επενδύσεων ύψους 6,5 δισ.

γιωργος περσιστερης
Πηγή: Inrimenews

Διασφαλισμένα τόσα τα ίδια κεφάλαια όσο και την απαιτούμενη χρηματοδότηση έχει το επενδυτικό πλάνο των 6,5 δισ. ευρώ του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που σημαίνει την χωρίς προβλήματα υλοποίησή του, επισήμανε σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Περιστέρης.

Αναφερόμενος στην επίδραση από την αύξηση στο κόστος των πρώτων υλών, ο κ. Περιστέρης εκτίμησε ότι είναι νωρίς για να αποτιμηθεί με ακρίβεια, προσθέτοντας, πάντως, ότι η καμπύλη ήδη γίνεται σταδιακά επίπεδη και αναμένεται να ομαλοποιηθεί.

Σε ό,τι αφορά την Τέρνα Ενεργειακή ανέφερε ότι και κατά το παρελθόν υπήρξε πολλές φορές ενδιαφέρον, τονίζοντας ότι ειδικά τα τελευταία 4-5 χρόνια γίνονται προτάσεις ακόμα και δύο φορές τον χρόνο.

Με δεδομένη, μάλιστα, τη διεθνή τάση για αναβαθμισμένες αποτιμήσεις στις ενεργειακές εταιρείες και κυρίως αυτές που δραστηριοποιούνται στην καθαρή ενέργεια, είπε ότι η Τέρνα Ενεργειακή δέχτηκε και πρόσφατα προτάσεις, αλλά τόνισε ότι ακόμα δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο και ανακοινώσιμο.

«Παρά το γεγονός ότι το 2021 υπήρξε και αυτό μια χρονιά με ιδιαίτερες προκλήσεις, όχι μόνο για την ελληνική, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία, ο όμιλος μας κατόρθωσε να ενισχύσει την ηγετική του θέση», τόνισε ο κ. Περιστέρης και πρόσθεσε: «Στις Κατασκευές, αυξήσαμε το ανεκτέλεστο, διατηρώντας τις προοπτικές για μία υγιή κατασκευαστική δραστηριότητα το επόμενο διάστημα. Στις Παραχωρήσεις, έχουμε διαμορφώσει ένα πολύ αξιόλογο χαρτοφυλάκιο που αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών στο μέλλον».

Τέλος, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, επισήμανε ότι «η Τέρνα Ενεργειακή παραμένει ηγέτιδα στην Ελλάδα και είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τις προοπτικές της εταιρείας».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ