Νέα
  • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
  • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελλάκτωρ: Δημόσια πρόταση από τη Reggeborgh με τίμημα 1,75 ευρώ ανά μετοχή

Ελλάκτωρ
Κτίριο της Ελλάκτωρ

Η Ελλάκτωρ ανακοίνωσε ότι η RB Ellaktor Holding B.V., θυγατρική της Reggeborgh, προχώρησε στην υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εισηγμένης, έναντι 1,75 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά, μια πρόταση που έρχεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις απόκτησης από τη Motor Oil του 29,87% των μετοχών του Ομίλου Ελλάκτωρ, από τους εφοπλιστές Δ. Μπάκο και Γ. Καϋμενάκη, στην τιμή του 1,75 ευρώ ανά μετοχή, με συνολικό τίμημα στα 182 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή ανακοίνωση της Ελλάκτωρ, η ολλανδική πλευρά προσφέρει 1,75 ευρώ για κάθε μετοχή της εταιρείας, ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι αυτή δεν πρόκειται να διαγραφεί από το Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Η Ελλάκτωρ στην ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι σήμερα, 6 Απριλίου 2022, έλαβε ενημέρωση από το μέτοχό της Reggeborgh Invest BV, η οποία έχει ως εξής:

«Με την παρούσα, σας ενημερώνουμε, σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 1 του Ν. 3461/2006 ότι αποφασίσαμε να υποβάλουμε προαιρετική δημόσια πρόταση προς όλους τους μετόχους που κατέχουν κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., έναντι 1,75 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά.

Η προαιρετική δημόσια πρόταση θα υποβληθεί από την εταιρεία RB Ellaktor Holding B.V. η οποία έχει ιδρυθεί σύμφωνα με τους νόμους της Ολλανδίας, με έδρα στη Rijssen, Reggesingel 12, 7461BA, Ολλανδία.

Η RB Ellaktor Holding B.V. είναι 100% θυγατρική της Reggeborgh Invest BV. Το σχέδιο Πληροφοριακού Δελτίου σχετικά με την δημόσια πρόταση έχει συνταχθεί από την RB Ellaktor
Holding B.V και τον σύμβουλό της Goldman Sachs Bank Europe SE.

Επισημαίνουμε ότι το σχέδιο Πληροφοριακού Δελτίου υπόκειται στην έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς».

Κατόπιν τούτων, η Εταιρεία θα ενημερώνει σχετικά και σε κάθε περίπτωση αρμοδίως το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του ανωτέρω θέματος.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ