Νέα
  • ΓΔ: 905.31 +0.36%
  • Τζίρος: 110,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η Volkswagen τρολάρει στο twitter Tesla και Ελον Μασκ

«Χαίρετε Twitter! Βρίσκομαι εδώ με το VWGroup για να αλληλεπιδρώ, κυρίως σε πολιτικά θέματα», δήλωσε χθες Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2021, στο πρώτο του tweet ο ισχυρός άνδρας του VW Group, Herbert Diess και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον Έλον Μασκ: «Και, φυσικά, για να πάρουμε μερίδιο από την αγορά σας, αφού σε κάθε περίπτωση το ID.3 και το e-Tron έχουν κερδίσει την πρώτη θέση στις αγορές της Ευρώπης».

Ο Herbert Diess κατέληξε στην ανάρτησή του, εκφράζοντας ανυπομονησία για δημιουργικές συζητήσεις.

Στο πρόσφατο παρελθόν οι Herbert Diess και Elon Musk έχουν ανταλλάξει δημοσίως αναλόγου ύφους φιλοφρονήσεις, καθώς ο πρώτος έχει επανειλημμένα χαιρετίσει τα τεχνολογικά επιτεύγματα της Tesla και ο δεύτερος να έχει δηλώσει ότι ο επικεφαλής της VW «κάνει περισσότερα πράγματα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία».

Η Volkswagen Group (VLKAF), η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τις VW και Audi, σημείωσε σημαντική άνοδο στα ηλεκτρικά οχήματα, ενδεχομένως τη μεγαλύτερη στον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, αφού πέρυσι πούλησε μόλις 231.600 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αριθμός πολύ κοντά στο 50% των πωλήσεων που σημείωσε η Tesla, αλλά και στο 30% του συνολικού αριθμού οχημάτων που πούλησε ο όμιλος VW το 2019.

Εν τω μεταξύ, η Tesla (TSLA) προχωρά στην κατασκευή εργοστασίου στη Γερμανία, στοχεύοντας όχι μόνο στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και στο προβάδισμα που έχει πετύχει η VW.

Η Volkswagen είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, αφού οι πωλήσεις ανήλθαν σε 9,3 εκατ. οχήματα για το 2020, εκ των οποίων 2,5% σε ηλεκτρικά.

Ωστόσο, η αγοραστική αξία της Tesla είναι οκτώ φορές μεγαλύτερη από της VW, παρόλο που οι πωλήσεις της τελευταίας είναι πολύ μεγαλύτερες.

Μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες, στο πρώτο του tweet, ο Diess υποδέχθηκε περισσότερα από 5.000 like, 12.900 ακολούθους, σημαντικός μεν αριθμός για μια καλή αρχή, πλην όμως ασήμαντος μπροστά στα 42,6 εκατ. του Musk. Η αλήθεια πάντως είναι ότι ο Diess είναι πιο ενεργός στο LinkedIn.

Αν και ο Musk, ίσαμε τούτη την ώρα, δεν έχει απαντήσει -σίγουρα μέσω tweet- στον Diess, οι δημόσιες τοποθετήσεις, διάλογοι, συζητήσεις κ.ο.κ, μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών εισηγμένων εταιρειών ελλοχεύουν πολλούς κινδύνους. Αρκεί να ανατρέξει κάποιος στο θέμα που είχε προκύψει με τον Musk, όταν μπήκε στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εξαιτίας της πολύ μεγάλης δραστηριότητας που είχε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και δη στο twitter.

Στο παρελθόν ο ισχυρός άνδρας του VW Group, έχει επαινέσει δημοσίως την Tesla και προσωπικά τον Elon Musk αναγνωρίζοντας τον ηγετικό ρόλο της αμερικάνικης εταιρείας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο LinkedIn, η Porsche και η Tesla ήταν μεταξύ των λίγων αυτοκινητοβιομηχανιών που κατάφεραν εν μέσω πανδημίας να μην καταγράψουν απώλειες κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2020. «Ο Elon Musk καταφέρνει να φέρνει αποτελέσματα που πολλοί θεωρούν αδύνατα», έγραψε με νόημα ο Herbert Diess.

Όταν κάποιος, το Σεπτέμβριο του 2019, έγραψε επικριτικά σχόλια για τον Diess και τη Volkswagen, ο Musk απάντησε: «Ο Herbert Diess κάνει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία στην κατεύθυνση της ηλεκτρικής κίνησης και έχει την υποστήριξή μου».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Herbert Diess και ο Elon Musk έχουν μία πολύ καλή σχέση, που στη βάση της υπάρχει ο αμοιβαίος σεβασμός και η εκτίμηση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ