Νέα
  • ΓΔ: 799.27 -0.79%
  • Τζίρος: 12,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

To Ocado Group εξαγοράζει την Ελληνική start-up Myrmex Inc. – Στα 10,2 εκατ. ευρώ το τίμημα

Το Ocado Group ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αποκτήσει τη start-up Myrmex-Inc, η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη και εφαρμογή ρομποτικών συστημάτων για τη διαχείριση υλικών (Material Handling robotics), έναντι περίπου 10,2 εκατ. ευρώ, με σκοπό να επιταχύνει την ανάπτυξη έξυπνων συστημάτων διαχείρισης της Ocado Smart Platform.

Οι δύο εταιρείες έχουν συμφωνήσει τους όρους συναλλαγής και η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις 6 Ιουνίου 2022.

Αρχή συνεργασίας τον Οκτώβριο του 2020

Θυμίζουμε ότι το Ocado Group απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στην Myrmex Inc τον Οκτώβριο του 2020, αναθέτοντας στην τελευταία τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας αποκλειστικής λύσης αυτοματοποίησης της φόρτωσης πρότυπων κιβωτίων, τα οποία εμπεριέχουν παραγγελίες πελατών, σε πλαίσια/τροχήλατες ραφιέρες κατάλληλα για απευθείας αποστολή στους καταναλωτές.

Η λύση αυτή, που ονομάστηκε «Automated Frameload» (AFL) παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2022 στην εκδήλωση Ocado Re:Imagined, ως μία από τις επτά πιο κρίσιμες καινοτομίες που θα υιοθετηθούν στα κέντρα αυτοματοποιημένης περισυλλογής και προετοιμασίας παραγγελίας (CFC) της Ocado αργότερα μέσα στη χρονιά.

Στόχος της εξαγοράς

Με την εξαγορά της Myrmex, θα επιτευχθεί η ταχύτατη εξάπλωση του AFL στο παγκόσμιο δίκτυο CFC της Ocado Group, ανοίγοντας ταυτόχρονα νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη εξατομικευμένων λύσεων αυτοματισμού για την Ocado Smart Platform.

Η Myrmex έχει αναπτύξει προϊόντα και λύσεις ικανές να εφαρμοστούν σε ποικίλες διαδικασίες των CFC της Ocado, ενώ παράλληλα οι τεχνολογίες αυτές έχουν τη δυνατότητα να εφαρμοστούν και στα φυσικά καταστήματα όπως π.χ.. για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας παραλαβής παραγγελιών από σημεία (Click&Collect). Μία ομάδα άνω των 30 ατόμων, με βαθιά τεχνογνωσία στον τομέα διαχείρισης υλικών και ανάπτυξης λογισμικού αυτοματισμού θα γίνει μέλος της ισχυρής ομάδας της Ocado Technology, αποτελούμενης ήδη από 2500 έμπειρους μηχανικούς και τεχνολόγους.

J. Gralton (Ocado): «Σημαντικό βήμα στην πορεία μας στον αυτοματισμό»

Ο James Gralton, Chief Engineering Officer της Ocado Technology δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τη Myrmex στον Όμιλο Ocado. Έχουμε εντυπωσιαστεί με τις δυνατότητες της Myrmex και την ικανότητά της να σχεδιάζει, να αναπτύσσει και να φέρνει στην

αγορά πρωτοποριακές λύσεις. Η συνεργασία μεταξύ του Ομίλου Ocado και της Myrmex οδήγησε στην κυκλοφορία του Automated Frameload (AFL) σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο. Η εξαγορά αυτή είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην πορεία μας στον αυτοματισμό και μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούμε περαιτέρω και να επεκτείνουμε την παρουσία μας στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης στην Νότια Ευρώπη, συνεχίζοντας να επενδύουμε στην ανάπτυξη των τεχνολογιών της Myrmex για την Ocado Smart Platform.”

Γ. Κατινιώτης (Myrmex): «Αναγνωρίζεται η πνευματική μας ιδιοκτησία»

Ο Γιώργος Κατινιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Myrmex δήλωσε: “Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που γινόμαστε πλέον μέλος του Ομίλου Ocado. Τους τελευταίους 20 μήνες μείναμε εντυπωσιασμένοι με τις ανατρεπτικές λύσεις του Ocado Group, την πρωτοποριακή τεχνολογία, την οραματική ηγεσία και τους ταλαντούχους ανθρώπους της. Είμαι υπερήφανος βλέποντας την πνευματική μας ιδιοκτησία και την εξαιρετική ομάδα των μηχανικών μας να αναγνωρίζονται από τον παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία ηλεκτρονικού λιανεμπορίου και δηλώνω ενθουσιασμένος για το ταξίδι που έχουμε να διανύσουμε μπροστά μας».

Σχετικά με τον Όμιλο Ocado

Ο όμιλος Ocado είναι μια βρετανική εταιρεία τεχνολογίας εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (OCDO). Παρέχει end-to-end online λύσεις αυτοματοποιημένης προετοιμασίας των online παραγγελιών στις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανεμπορίου στον κόσμο και κατέχει στο Ηνωμένο Βασίλειο μερίδιο 50% της Ocado Retail Ltd μαζί με την Marks & Spencer. Η Ocado τις δύο τελευταίες δεκαετίες καινοτομεί διαρκώς, επενδύοντας και χρησιμοποιώντας τεχνολογίες ρομποτικής, τεχνητής νοημοσύνης και Machine Learning.

Σχετικά με τη Μyrmex Inc.

Η Myrmex Inc., ιδρύθηκε το 2015 στις ΗΠΑ, και λειτουργεί κέντρο έρευνας και τεχνολογίας στην Αθήνα. Υποστηρίζει ότι η συνδυασμένη λύση έξυπνων ρομποτικών συστημάτων σε συνδυασμό με τα συνήθη πρότυπα κιβώτια και τροχήλατες ραφιέρες επιτρέπουν στο ηλεκτρονικό λιανεμπόριο να πετύχει εξαιρετική εμπειρία πελάτη και χαμηλότερο κόστος λειτουργίας από το παραδοσιακό δίκτυο φυσικών καταστημάτων. Το τελευταίο διάστημα, το λιανεμπόριο ανταποκρινόμενο στις ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία, δημιουργεί ταχύτατα νέα ηλεκτρονικά κανάλια πωλήσεων, αποθήκες αυτοματοποιημένης περισυλλογής και προετοιμασίας παραγγελίας (darkstores) και σημείων αυτόματης παραλαβής (click & collect/pick-up) βελτιστοποιώντας τις λειτουργίες στο last-mile, οπότε οι εξαιρετικές και πατενταρισμένες τεχνολογικές λύσεις της Myrmex είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ