Νέα
  • ΓΔ: 1413.26 -0.42%
  • Τζίρος: 104,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

AstraZeneca: Εξετάζει την αποχώρησή της από τα εμβόλια κατά της Covid

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την αποχώρησή της από την παραγωγή εμβολίων κατά της Covid εξετάζει η AstraZeneca.

Τις προθέσεις της εταιρείας γνωστοποίησε ο CEO της εταιρείας Πασκάλ Σοριό μιλώντας στο Reuters και λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι η εταιρεία θα παραμείνει στον κλάδο των εμβολίων κατά του COVID. Πρόσθεσε ακόμη ότι μπορεί να εγκαταλείψει τα σχέδια για τη δημιουργία ενός ευρύτερου χαρτοφυλακίου εμβολίων.

Όσον αφορά τα σχέδια για εξαγορές ο Σοριό που βρίσκεται στο τιμόνι της AstraZeneca μια δεκαετία είπε: «Πάντα αναζητούμε εξωτερικές ευκαιρίες».

Οι καθυστερήσεις στην παραγωγή, οι αναφορές για παρενέργειες και η σχετικά μικρή διάρκεια ανοσοποίησης του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορονοϊό εμπόδισαν την ευρύτερη χρήση του σε σχέση με τα εμβόλια mRNA της Pfizer και της Moderna που προτιμήθηκαν. Επιπλέον ήδη πια, τρία χρόνια μετά την εμφάνιση της πανδημίας, η χρήση του έχει μειωθεί δεδομένου ότι –ανεπτυγμένες τουλάχιστον- χώρες έχουν εμβολιάσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού τους, ενώ στις ΗΠΑ δεν έχει πάρει ακόμη έγκριση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ