Νέα
  • ΓΔ: 898.87 +0.41%
  • Τζίρος: 26,45 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Επιστρεπτέα 5: Παράταση αιτήσεων έως 8 Φεβρουαρίου

 Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Eως τις 8 Φεβρουαρίου παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 για χιλιάδες νεοσύστατες επιχειρήσεις αλλά και για όσες αμέλησαν να υποβάλουν αίτημα ενώ είχαν δηλώσει στην ΑΑΔΕ στοιχεία τζίρου.

Συγκεκριμένα, στο ΦΕΚ ορίζεται ότι για επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει έναρξη εργασιών από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως και την 29η Φεβρουαρίου 2020, καθώς και από την 1η Αυγούστου 2020 έως και την 31η Οκτωβρίου 2020, και οι οποίες ανήκουν σε κλάδους που πλήττονταν άμεσα την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 (λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός, μεταφορές και άλλοι κλάδοι που ήταν κλειστοί με κρατική εντολή την εν λόγω περίοδο), θα είναι επιλέξιμες για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 ανεξαρτήτως του κύκλου εργασιών τους ή των ακαθάριστων εσόδων τους.

Εκτός από τις νέες επιχειρήσεις, μπορούν να υποβάλουν εκ νέου αίτηση επιχειρήσεις οι οποίες κατέθεσαν αίτηση που απορρίφθηκε γιατί δεν είχαν υποβάλει τη σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος, εφόσον έως τις 19 Ιανουαρίου 2021 δήλωσαν στοιχεία εσόδων στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Τα Έσοδά μου» που λειτουργεί στην πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ.

Σταϊκούρας: Παράθυρο για μη επιστρεπτέες προκαταβολές

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει δηλώσει ότι, ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες, μπορεί να υπάρξει μη επιστρεπτέο κομμάτι και στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή των τριών πρώτων κύκλων του προγράμματος, σημειώνοντας ότι πλέον υπάρχει πολλαπλή στήριξη σε όσους δοκιμάζονται, με κάλυψη μεταξύ άλλων και παγίων δαπανών.

«Στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 δικαιούχοι είναι οι μισοί από όσους υπέβαλαν αίτηση, διότι οι υπόλοιποι είχαν αύξηση τζίρου τους τελευταίους μήνες του 2020 έναντι του ίδιου διαστήματος του 2019», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Από τον κλάδο της εστίασης, 1 στους 3 που υπέβαλε αίτηση, λόγω του delivery, παρουσιάζει αύξηση τζίρου σε σχέση με το 2019 και έτσι δεν είναι δικαιούχος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5, όπως συμβαίνει και με την πλειονότητα των φαρμακοποιών που έχουν κάνει αίτηση, αλλά και για μερίδα των αυτοκινητιστών ταξί, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ