Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΣΕΒ: Οι αυξανόμενες δυνατότητες της αγοράς υπηρεσιών ψηφιακής υγείας

Οι τάσεις στη διεθνή αγορά υπηρεσιών ψηφιακής υγείας παρουσιάστηκαν στο «2ο Healthcare & Life Sciences Meetup» που διοργανώθηκε από την Ομάδα Εργασίας του ΣΕΒ για την ενδυνάμωση του ελληνικού οικοσυστήματος υπηρεσιών υγείας και βιοεπιστημών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ο τομέας της ψηφιακής υγείας αναπτύσσεται με 40% αύξηση κάθε χρόνο, ενώ η παγκόσμια αγορά στις σχετικές εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας έχει φτάσει σε κορεσμό. Το 83% των διαθέσιμων εφαρμογών έχει λιγότερους από 5000 χρήστες, ενώ μόλις 100 εφαρμογές από τις 350.000 που υπάρχουν παγκοσμίως έχουν πάνω 10 εκατομμύρια χρήστες.

Στη συζήτηση που διεξήχθη δόθηκε έμφαση στο καθεστώς των αποζημιώσεων από εθνικά συστήματα υγείας, στο νομικό πλαίσιο των κλινικών δοκιμών και στη διασφάλιση χρηματοδότησης. Στη συνάντηση, συμμετείχαν 44 εκπρόσωποι εταιρειών του κλάδου ψηφιακής υγείας.

Με πληφορορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ