Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αντι Τζάσι: Μεγάλες προκλήσεις για το διάδοχο του Τζεφ Μπέζος στο τιμόνι της Amazon

Αντι Τζάσι / Πηγή: AP
Αντι Τζάσι / Πηγή: AP

Οπως λέει μία αγαπημένη παροιμία των Αμερικανών, ο Άντι Τζάσι έχει... «να γεμίσει μεγάλα παπούτσια». Σε απλά ελληνικά, έχει πολλή δουλειά να κάνει και ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις να αντιμετωπίσει αναλαμβάνοντας από το γ΄τρίμηνο του έτους τη θέση του CEO της Amazon, μετα την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Τζεφ Μπέζος.

Σύμφωνα ωστόσο με αναλυτές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Τζάσι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση για να κάνει τη δουλειά.

Γεννημένος το 1968 στο Σκάρσντεϊλ της Νέας Υόρκης, ο ουγγικής καταγωγής Τζάσι, αποφοίτησε με έπαινο από το Χάρβαρντ και θεωρείται «βετεράνος» της Amazon, καθώς εργάζεται στην εταιρεία από το 1997. «Έδωσα τις τελικές εξετάσεις στοHarvard Business School την πρώτη Παρασκευή του Μαΐου του 1997 και ξεκίνησα στην Amazon την επόμενη Δευτέρα», δήλωσε πρόσφατα σε podcast της σχολής, για να συμπληρώσει: «Δεν ήξερα ποια θα είναι η δουλειά μου ή ο τίτλος μου»...

Ο Τζάσι είναι συνιδρυτής και CEO από το 2006 της Amazon Web Services (AWS), μίας από τις «ναυαρχίδες» της Amazon η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται ότι κατέχει μερίδιο άνω του 30% στην αγορά των υπηρεσιών cloud.

 

►Τζεφ Μπέζος: Πώς ξοδεύει τα χρήματά του ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, αυτός είναι και ο λόγος της επιλογής του για το νέο του πόστο. Ο ίδιος ο Μπέζος αλλά και όλα τα μεγάλα κεφάλια της Amazon, εκφράζουν την πεποίθηση ότι το μέλλον της Amazon περνάει από το cloud.

Παράλληλα, στελέχη της εταιρείας αλλά και δημοσιογραφικοί κύκλοι στις ΗΠΑ, αναγνωρίζουν ότι γνωρίζει όσο ελάχιστοι «τα πάντα» για την εταιρεία και ήταν ανέκαθεν σε θέση να αναπτύξει συνολικά τη στρατηγική ανάπτυξής της. «Το αποτύπωμα του Jassy βρίσκεται παντού στην Amazon», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η τοποθέτησή του γίνεται σε μία ιδιαίτερη συγκυρία εκρηκτικής ανάπτυξης για την Amazon λόγω της πανδημίας, με την εταιρεία να μπαίνει στο πολύ κλειστό κλαμπ των επιχειρήσεων με ημερήσια έσοδα άνω του 1 δισ. δολαρίων.

Ο ίδιος ο Μπέζος, στην επιστολή του προς τους εργαζόμενους της εταιρείας, εξέφρασε τυφλή εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του διαδόχου του, «Ο Άντι είναι γνωστός εντός της εταιρείας και βρίσκεται στην Amazon σχεδόν όσο καιρό είμαι εγώ. Θα είναι ένας εξαιρετικός ηγέτης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Μπέζος ως κύριος μέτοχος και εκτελεστικός πρόεδρος, θα συνεχίσει να κινεί τα νήματα στην Amazon για αρκετό καιρό ακόμα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ