Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Lufthansa επιστρέφει στην κερδοφορία - Αυξημένη η ζήτηση για τη χειμερινή περίοδο

Lufthansa / Πηγή: AP
Lufthansa / Πηγή: AP

Ο όμιλος της Lufthansa επιστρέφει στην κερδοφορία και έως το τέλος του έτους αναμένεται να έχει αποπληρώσει την κρατική βοήθεια που έλαβαν οι θυγατρικές της Austrian Airlines και Brussels Airlines από την αυστριακή και τη βελγική κυβέρνηση αντίστοιχα. Ιδιαίτερα αισιόδοξη εμφανίζεται η εταιρία και για την επιβατική κίνηση τον χειμώνα.

«Η επιθυμία για ταξίδια και συνεπώς η ζήτηση για αεροπορικά εισιτήρια συνεχίζεται αμείωτη. Ο όμιλος έχει αφήσει οικονομικά πίσω του την πανδημία και είναι αισιόδοξος για το μέλλον », δήλωσε ο επικεφαλής της Lufthansa Κάρστεν Σπορ και ανέφερε ότι η εταιρία αναμένει για το δ' τρίμηνο του έτους επιβατική κίνηση σε ποσοστό 80% της αντίστοιχης περιόδου του 2019. Για το σύνολο του 2022, εκτιμάται ότι η κίνηση θα φτάσει στο 75% του 2019. Παρά την εποχική επιβράδυνση, ο όμιλος θεωρεί ότι θα έχει λειτουργικά κέρδη και τους τελευταίους τρεις μήνες, λόγω της αύξησης των τιμών των εισιτηρίων.

Με αυτά τα δεδομένα, η Lufthansa σκοπεύει έως το τέλος του τρέχοντος έτους να καταβάλει 210 εκατομμύρια ευρώ στην αυστριακή κυβέρνηση για την ενίσχυση της Austrian Airlines και 290 εκατομμύρια στο Βέλγιο, για τη στήριξη της Brussels Airlines.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ