Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βενέτης: Κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά για τα εστιατόρια της Πινακοθήκης

Η Βενέτης είναι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η εταιρεία που κατέθεσε την υψηλότερη οικονομική προσφορά για την ανάληψη των χώρων εστίασης στην Εθνική Πινακοθήκη.

Δεύτερη ήταν η προσφορά της Aria Catering και στην τρίτη θέση βρέθηκε η εταιρεία Δειπνοσοφιστήριον.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες, προκειμένου να μπουν οι τελικές υπογραφές. Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για τη μίσθωση χώρων εστιατορίου και αναψυκτηρίου, προκηρύχθηκε στις 5 Ιανουαρίου και οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προσφορές τους έως τις 25 Ιανουαρίου.

►Διαβάστε ακόμα: Μονεμβασιώτης: Πώς έκαψε 6 εκατ. για να σώσει τη ΒΕΝΕΤΗ - Φόβοι για μαζικά λουκέτα στην εστίαση

Η διάρκεια της σύμβασης είναι για πέντε χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα πέντε και για την εκμίσθωση του εστιατορίου και του αναψυκτηρίου απαιτείται ελάχιστο εγγυημένο μηνιαίο μίσθωμα 7.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη θα μισθωθούν το εστιατόριο 208,85 τ.μ. που βρίσκεται στον γ’ όροφο του δεύτερου κτιρίου της Εθνικής Πινακοθήκης με πανοραμική θέα της Αθήνας από Υμηττό, Ακρόπολη και Λυκαβηττό, καθώς και το αναψυκτήριο στο ισόγειο του πρώτου κτιρίου με άμεση πρόσβαση και συνέχεια στον υπαίθριο περιβάλλοντα χώρο του κτιριακού συγκροτήματος. Το αναψυκτήριο έχει συνολικά εσωτερικούς χώρους 278,65 τ.μ. και εξωτερικούς χώρους 281,50 τ.μ.

Να σημειωθεί ότι στην κουζίνα του εστιατορίου δεν προβλέπεται η προετοιμασία φαγητού επί τόπου, ούτε υπάρχει ειδικό σύστημα εξαερισμού. Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη «δεν προβλέπονται κουζίνες, ούτε αεραγωγοί απαγωγής ατμών/οσμών (hoods). Κατά συνέπεια, εάν επιθυμείται η χρήση φούρνων αναθέρμανσης ή ψησίματος, αυτοί θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι για χρήση χωρίς απαγωγή, με συλλογή και ανακύκλωση των ατμών/οσμών/λιπών. Επίσης ότι μαγειρικές εστίες, φριτέζες κ.λπ. απαγορεύονται, καθώς απαιτούν αναγκαστικά απαγωγή».

Ο ανάδοχος θα έχει την αποκλειστική δυνατότητα να παρέχει υπηρεσίες catering στις εκδηλώσεις που θα γίνονται από τρίτους σε ειδικούς χώρους της Πινακοθήκης. «Από τις εκδηλώσεις αυτές αναμένεται επιπλέον έσοδο για την ΕΠΜΑΣ, καθώς θα εξυπηρετούνται από τον ανάδοχο των δυο μίσθιων με ανάλογη εισφορά επί του ετήσιου τζίρου από τις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν», αναφέρεται στην προκήρυξη.

Το αναψυκτήριο και το εστιατόριο θα λειτουργούν ταυτόχρονα και καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του Μουσείου. Μόνο το εστιατόριο θα μπορεί να λειτουργεί και πέραν του ωραρίου του μουσείου.

Υπενθυμίζεται ότι τα επίσημα εγκαίνια της Πινακοθήκης θα γίνουν από τον Πρωθυπουργό στις 25 Μαρτίου του 2021.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ