Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καφούνης: Κάποιοι λίγοι κάνουν βόλτες στην πλάτη της αγοράς

click inside
Πηγή: Intimenews

Για πισωγύρισμα στο λιανεμπόριο που έχει οδηγήσει τον εμπορικό κόσμο στα όρια της νευρικής κρίσης, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα για τα εμπορικά καταστήματα στις κόκκινες περιοχές.

Συγκεκριμένα, οκ. Καφούνης δήλωσε:

«Άλλο ένα πισωγύρισμα για το εμπόριο που εύχομαι τουλάχιστον να αποδειχτεί σωτήριο για το ύψιστο αγαθό της δημόσιας υγείας.

Το συνεχόμενο εμπρός-πίσω όμως, έχει οδηγήσει τον εμπορικό κόσμο στα όρια της νευρικής κρίσης και δυστυχώς φαίνεται να επιτρέπουμε σε κάποιους λίγους να κάνουν βόλτες στην πλάτη της αγοράς.

Διακόπτουμε την λειτουργία του click inside που αποδεδειγμένα επιφέρει λιγότερο από 1% υγειονομική επιβάρυνση σε σχέση με το click away, χωρίς πριν να έχουμε διασφαλίσει τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης κινητικότητας στο δημόσιο χώρο από άσκοπες μετακινήσεις, βόλτες, διαδηλώσεις, μεγάλες αγορές τροφίμων και σχολεία.

Ελπίζουμε τα μέτρα αυτά να φανούν αποτελεσματικά και την ερχόμενη εβδομάδα να μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε στην επαναφορά του click inside, τουλάχιστον για τους κλάδους που αποδεδειγμένα το έχουν ανάγκη και να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρίτο καταστροφικό lockdown, που θα βάλει οριστικό λουκέτο στις μισές εμπορικές επιχειρήσεις.

Και βέβαια, θα καταθέσουμε αμέσως, ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις για τα θέματα της επιστρεπτέας προκαταβολής, των ενοικίων, των χρηματοδοτικών εργαλείων και της απαιτούμενης ρύθμισης οφειλών με ταυτόχρονο κούρεμα, ώστε να αποφύγουμε καταστροφικές οικονομικές απώλειες για την χώρα».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ