Νέα
  • ΓΔ: 1481.23 +0.24%
  • Τζίρος: 75,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Citi: «Nέα εποχή» κερδών για την Mytilineos - Σύσταση buy και τιμή στόχος 26 ευρώ για τη μετοχή

Με τιμή στόχο τα 26 ευρώ για τη μετοχή της Mytilineos και πρόβλεψη για τριπλάσια κέρδη το 2022 από το 2021, η τελευταία έκθεση της Citi, βλέπει ότι χτίζεται μια «νέα εποχή» κερδών για την MYTILINEOS από το Q3 2022, η οποία βασίζεται στην ποιότητα των υπαρχόντων assets της εταιρείας σε συνδυασμό με τις σημαντικές συνεργίες που έχει αναπτύξει η MYTILINEOS μεταξύ των Τομέων της.

Μάλιστα στο θετικό σενάριο, η CITI προβλέπει ότι η μετοχή της MYTILINEOS θα μπορούσε να διπλασιαστεί από τα σημερινά επίπεδα.

► Διαβάστε επίσης: Wood: Βλέπει αύξηση 50% της μετοχής της Μυτιληναίος - Πού εστιάζει την αναβάθμιση

Με σύσταση Buy 

Όσον αφορά τη σύσταση είναι Buy, γιατί, όπως εξηγεί η Citi, η εταιρεία είναι καλά τοποθετημένη στην καμπύλη κόστους του αλουμινίου και θα επωφεληθεί από τις υψηλότερες τιμές αλουμινίου και αλουμίνας.

Επίσης, η 100% θυγατρική Protergia εμφανίζεται σε καλή θέση στην αγορά ενέργειας, όπου η ζήτηση φαίνεται ότι θα αυξηθεί αντικαθιστώντας το φυσικό αέριο. Επίσης, ο ισχυρός ισολογισμός του ομίλου τον κάνει καλά τοποθετημένο για να αξιοποιήσει νέες ευκαιρίες.

Οι σημαντικές δυνατότητες ανατίμησης της μετοχής της Mytilineos προκύπτουν επειδή οι αναπτυξιακοί καταλύτες της εταιρείας επιβεβαιώνονται και η μετοχή θα αποτυπώσει την πραγματική αξία της εταιρείας.

Προβλέπει τον τριπλασιασμό των καθαρών κερδών της MYTILINEOS το 2022 (€459m) σε σχέση με το 2021 (€162m), ενώ για το 2023 και το 2024 η αύξηση των κερδών συνεχίζεται με τα καθαρά κέρδη να εκτιμώνται στα €485m και €577m αντίστοιχα.

Σε επίπεδο EBITDA η CITI προβλέπει €755m το 2022, €792m το 2023 και €914m το 2024.

Αναμένεται ότι η δυναμική των κερδών που παρατηρήθηκε τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2022 θα διατηρηθεί στο 4ο τρίμηνο του 2022.

Υπεραξίες από την πράσινη ενέργεια

Η στροφή στην πράσινη ενέργεια, αποτελεί σημαντικό πυλών ανάπτυξης του ομίλου MYTILINEOS, τόσο μέσω της ανάπτυξης του Παγκόσμιου portfolio έργων ΑΠΕ της Εταιρείας, άνω των 8.5GW, όσο και μέσω του «πρασινίσματος» της παραγωγής αλουμινίου.

Ο κλάδος RSD δηλαδή ανάπτυξης έργων ΑΠΕ γίνεται τρίτος πυλώνας ανάπτυξης και σημαντικής κερδοφορίας για τη MYTILINEOS. Εκτιμάται ότι θα  έχει έσοδα πάνω από το €1δισ, καθώς έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει 1GW έργων ΑΠΕ ετησίως και να συνεισφέρει σταθερά, αρκετά πάνω από τα €100m EBITDA το χρόνο.  

Η στροφή της εταιρείας είναι προς την πράσινη ανάπτυξη και εστιάζει στην ανάπτυξη 1,4 GW σε φωτοβολταϊκά. Ταυτόχρονα, όμως μπαίνει την τελευταία φάση της θέσης σε λειτουργία της μονάδας CCGT ισχύος 826 MW, διπλασιάζοντας τη θερμική της ισχύ χωρητικότητα μέσα στο 2023.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ