Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη: Στα 7,5 εκατ. ο τζίρος το 2021 - Προχωρά η μετεγκατάσταση στον Ωρωπό

Προς μία χρονιά με αύξηση στον τζίρο και πίεση στα περιθώρια κέρδους έδειχνε η εικόνα του α’ εξαμήνου ότι πηγαίνει φέτος η Dragees Hatziyiannakis (Κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη), η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της παραγωγής κουφέτων, προϊόντων σοκολάτας, ζαχαρωδών προϊόντων και διακοσμητικών, με εξαγωγική δραστηριότητα σε Ευρώπη, Αμερική και Μέση Ανατολή.

Στις ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις επισημαίνονται οι σημαντικές ανατιμήσεις στις πρώτες και βοηθητικές ύλες, στο ενεργειακό κόστος και στο κόστος μεταφορών.

Υπό το πρίσμα των συνθηκών, προτεραιότητα για τη διοίκηση αποτέλεσε η εξασφάλιση της επάρκειας σε πρώτες και βοηθητικές ύλες και λιγότερο η αναζήτηση αμφίβολης αποτελεσματικότητος εναλλακτικών λύσεων με χαμηλότερο κόστος. Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε σε αυξήσεις των εργοστασιακών τιμών ώστε να καλύψει μέρος των παραπάνω ανατιμήσεων.

Επενδύσεις

Την ίδια στιγμή η εταιρεία συνεχίζει με την υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδιασμού χωρίς να παρεκκλίνει από τη μακροπρόθεσμη στρατηγική επέκτασης της παραγωγικής της διαδικασίας στο νέο εργοστάσιο, στο Πολυδένδρι Ωρωπού (θέση ΒΕΡΑ ΟΥΛΚΟΥΤ).

Το σχέδιο μετεγκατάστασης της βιομηχανίας από τον Πειραιά (Θηβών) στον Ωρωπό, σε μία έκταση 13.935,67 τ.μ. αφορούσε σε ένα αρχικό επενδυτικό πλάνο που άγγιζε τα €3 εκατ. (€2,956 εκατ.)

Σημειώνεται ότι πέρυσι η Κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη επένδυσε σε ακίνητα, μηχανήματα παραγωγής και λοιπό εξοπλισμό €248,48 χιλ., ενώ συνολικά την περίοδο 2017-2021 η εταιρεία έχει επενδύσει συνολικά €2,12 εκατ.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι, η Epsilon SingularLogic, μέλος του Ομίλου Epsilon Net, ανέλαβε την υλοποίηση έργου στην Κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη, παρέχοντας μια ευρεία γκάμα επιλογών. Στόχος του έργου είναι η ολοκληρωμένη λειτουργία και παρακολούθηση του συνόλου της επιχειρηματικής λειτουργίας της κουφετοποιίας, η αναβάθμιση της παραγωγικής της λειτουργίας αλλά και η αυτοματοποίηση διαδικασιών, διασφαλίζοντας την επιχειρησιακή αναβάθμιση της επιχείρησης μέσω της αρτιότερης λύσης στην ελληνική αγορά για μεγάλες επιχειρήσεις, το Pylon Hybrid.

Σημαντική αύξηση μεγεθών το 2021

Αναφορικά με το 2021, αξίζει να αναφερθεί ότι υπήρξε μία χρονιά αξιοσημείωτων οικονομικών επιδόσεων για την εταιρεία, αφού μέσα σε ένα περιβάλλον έντονης αβεβαιότητος λόγω των επαναλαμβανομένων κυμάτων της πανδημίας Covid-19 και των συνεχών μεταπτώσεων από καθεστώς περιοριστικών μέτρων σε περιόδους χαλάρωσης αυτών, κατάφερε να πετύχει σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών (στα €7,5 εκατ.), άνοδο στους όγκους πωλήσεων εντός και εκτός Ελλάδος και περαιτέρω βελτίωση των ταμειακών διαθεσίμων, στοιχεία τα οποία μεταφράζονται σε αύξηση της κερδοφορίας προ φόρων κατά €525 χιλ.

Επιπλέον, η συνετή διαχείριση των δαπανών από τη διοίκηση βοήθησε στο να ανταπεξέλθει στα πρώτα σημάδια έντονων πληθωριστικών πιέσεων κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών του έτους, όταν άρχισαν να παρατηρούνται οι πρώτες αυξήσεις, τόσο στις τιμές κτήσης πρώτων και βοηθητικών υλών όσο και στα κόστη ενέργειας και διεθνών μεταφορών.

Στρατηγική

Η στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας συνέχισε να εστιάζει στους παρακάτω άξονες:

  • σταθερή επένδυση στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης
  • καινοτομία σε ορισμένες κατηγορίες η οποία βασίζεται σε εκτεταμένη έρευνα και σε εξειδικευμένα φυσικά συστατικά
  • ολοκληρωμένο πλάνο επικοινωνίας και προώθησης στρατηγικών καινοτόμων προϊόντων με προωθητικές ενέργειες οι οποίες ενισχύουν το προφίλ της
  • βελτιστοποίηση του κόστους παραγωγής μέσω επενδύσεων

Πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία κατέκτησε το δεύτερο βραβείο στα βιομηχανικά σεμινάρια Energy Scouts, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις αποδοτικότερες ενεργειακά ιδέες. Η πρόταση της εταιρείας αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, μέσω της αντικατάστασης παλαιών κλιματιστικών μονάδων και αφυγραντήρων καθώς και την επαναχρησιμοποίηση του μη πόσιμου νερού.

Οι διακριθέντες θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, σε διεθνείς συναντήσεις Energy Scouts, που θα πραγματοποιηθούν στη Γερμανία. Η διάκριση είναι πολύ σημαντική για την εταιρεία, αφού πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο που υλοποιείται ταυτόχρονα σε Γερμανία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία, Κροατία και Ελλάδα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ