Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΔ: Διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχων σε 59 αναψυκτήρια και εστιατόρια

Μουσείο
Πηγή: Eurokinissi

Τη διακήρυξη για τη διενέργεια δημόσιου ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχων (μισθωτών) σε 59 αναψυκτήρια και εστιατόρια, σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία, δημοσίευσε ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ).

Οπως ενημερώνει ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, με τη θετική έκβαση της διαγωνιστικής διαδικασίας, που σε αυτή την έκταση επιχειρείται για πρώτη φορά από συστάσεως του πρώην ΤΑΠ, ο αριθμός των αναψυκτηρίων, ανέρχεται συνολικά σε 75. Παράλληλα, με τον διαγωνισμό προβλέπεται να εγκατασταθούν 38 αυτόματοι πωλητές νερού-αναψυκτικών, στους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, αλλά και σε κάποιους χώρους, που δεν διαθέτουν αναψυκτήριο.

«Η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της οικονομίας των εμπειριών. Τα προηγούμενα χρόνια, ακόμη και σε μείζονες αρχαιολογικούς χώρους, δεν υπήρχε διαθέσιμο ούτε νερό. Το ΥΠΠΟΑ και ο ΟΔΑΠ δούλεψαν μεθοδικά και συστηματικά, ώστε ο οργανισμός να αξιοποιήσει την αναπτυξιακή του δυναμική, εφαρμόζοντας σύγχρονο τρόπο λειτουργίας και βελτιώνοντας συνεχώς το επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών του, προς τους επισκέπτες», δήλωσε μεταξύ άλλων η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Είναι βέβαιο ότι ο ανοικτός πλειοδοτικός διαγωνισμός για τα αναψυκτήρια του ΟΔΑΠ, αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα και πολυπλοκότερα εγχειρήματα του οργανισμού. Στόχος του ΟΔΑΠ είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με την προσέλκυση αξιόλογων οικονομικών φορέων που θέλουν να επενδύσουν στην ευπρόσωπη και ομαλή λειτουργία των αναψυκτηρίων, για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των επισκεπτών των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΟΔΑΠ, Νικολέττα Διβάρη-Βαλάκου.

Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, το Β' πρόγραμμα αξιοποίησης αναψυκτηρίων εγκρίθηκε από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατόπιν θετικής γνωμοδότησης του ΚΑΣ. Η εκμίσθωση από αναδόχους αποσκοπεί στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των αναψυκτηρίων και εστιατορίων, καθώς και της βέλτιστης εξυπηρέτησης των επισκεπτών των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της προβολής τους και την αύξηση της επισκεψιμότητάς τους.

Ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση των 59 αναψυκτηρίων υποδιαιρείται γεωγραφικά σε τρεις ομάδες. Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι έξι έτη, με δυνατότητα παράτασης για χρονικό διάστημα κατά ανώτατο όριο έξι επιπλέον ετών. Ως κριτήριο ανάθεσης ορίζεται αποκλειστικά η τιμή και, συγκεκριμένα, η υψηλότερη ετήσια τιμή του προσφερόμενου μισθώματος συνολικά ανά ομάδα. Το πλήρες σώμα της διακήρυξης έχει δημοσιευτεί στη σελίδα του οργανισμού, www.odap.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ