Νέα
  • ΓΔ: 1272.9 -0.05%
  • Τζίρος: 53,71 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Intracom: Η επίσημη ανακοίνωση για την απόκτηση του 26,1% της Κλουκίνας-Λάππας

Στην Κλουκίνας-Λάππας μπήκε η Intracom, αποκτώντας 10,5 εκατ. μετοχές στην τιμή των 0,90 ευρώ, κίνηση που επιβεβαιώθηκε πριν λίγο και με επίσημη ανακοίνωση της Intracom στο χρηματιστήριο.

Θυμίζουμε ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ, η Intracom μέσω πακέτων έδωσε 9,45 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το 26,1% των μετοχών της Κλουκίνας-Λάππας, το οποίο ανήκε στον Λουκά Σπεντζάρη.

Επίσης, υπέγραψε δεσμευτικό μνημόνιο με τους βασικούς μετόχους της Κλουκίνας-Λάππας, Ιωάννη Λάππα, Βιολέττα Λάππα, Μαίρη Λάππα και την κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία «MUTSAFE LIMITED», καθώς και την κα Κλεοπάτρα Λάππα, κατόχους συνολικά, άμεσα και έμμεσα, 18.742.293 Κοινών Ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών, δηλαδή, ποσοστού 46,60% του κεφαλαίου της Κλουκίνας-Λάππας, για τον ορισμό των βασικών όρων απόκτησης από την εταιρεία ή την θυγατρική της Intracom Properties των παραπάνω μετοχών έναντι 18,7 εκατ. ευρώ.

►Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ της «Η» για την «είσοδο» της Intracom στην Κλουκίνας-Λάππας

Το ενδιαφέρον της εταιρείας του Σωκράτη Κόκκαλη έγκειται κατά κύριο λόγο στο διόλου ευκαταφρόνητο χαρτοφυλάκιο ακινήτων που διαθέτει η Κλουκίνας-Λάππας, το οποίο αποτιμάται πέριξ των 45 εκατ. ευρώ και σίγουρα ενδιαφέρει τη νέα εταιρεία Intracom Ακίνητα που δημιουργήθηκε από την απόσχιση του κλάδου ακινήτων από την Intracom Holdings.

Τον περασμένο Μάιο η διοίκηση της Κλουκίνας σημείωνε ότι, η σημαντική ακίνητη περιουσία που διαθέτει, αποτελεί σταθερή πηγή εσόδων, αφού, πλέον, διαθέτει δύο επενδυτικά ακίνητα επί της οδού Ερμού, τα οποία είναι μισθωμένα και λειτουργούν, το ένα ως κατάστημα Zara και το άλλο ως Adidas.

H επίσημη ανακοίνωση της Intracom Holdings στο ΧΑ έχει ως εξής:

Η INTRACOM HOLDINGS ανακοινώνει τη συμφωνία απόκτησης από την Εταιρεία, 11.106.255 Κοινών Ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών, δηλ. ποσοστού 27,61% του κεφαλαίου της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «Κ.Λ.Μ. Α.Ε.» (η Κ.Λ.Μ.), από τον κ. Λουκά Σπεντζάρη, βασικό μέτοχο της ως άνω εταιρείας, έναντι ποσού € 9.995.629,50.

Εκ του ως άνω συνολικού αριθμού μετοχών, η Εταιρεία στις 02.02.2023 απέκτησε με προσυμφωνημένη συναλλαγή (πακέτο), 10.500.000 Κοινές Ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχές, δηλ. ποσοστό 26,10% του κεφαλαίου της ανώνυμης εταιρείας Κ.Λ.Μ. Α.Ε., έναντι ποσού € 9.450.000,00 και οι υπόλοιπες μετοχές (606.255 Κοινές Ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχές) θα αποκτηθούν στις 03.02.2023.

Επίσης, η Εταιρεία ανακοινώνει την υπογραφή στις 02/02/2023, δεσμευτικού μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας με λοιπούς μετόχους της Κ.Λ.Μ., ήτοι τους βασικούς μετόχους της εταιρείας κ. Ιωάννη Λάππα, κες. Βιολέττα Λάππα και Μαίρη Λάππα και την κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία «MUTSAFE LIMITED», καθώς και την κα Κλεοπάτρα Λάππα, κατόχους συνολικά, άμεσα και έμμεσα, 18.742.293 Κοινών Ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών, δηλ. ποσοστού 46,60% του κεφαλαίου της Κ.Λ.Μ., για τον ορισμό των βασικών όρων απόκτησης από την Εταιρεία ή την, υπό σύσταση, θυγατρική αυτής εταιρεία “INTRACOM  PROPERTIES” των ως άνω μετοχών τους στην Κ.Λ.Μ., έναντι συνολικού τιμήματος ποσού € 18.742.293.

Η ολοκλήρωση της ως άνω αγοραπωλησίας και της μεταβίβασης των εν λόγω μετοχών από τους ως άνω πωλητές προς την Εταιρεία ή την, υπό σύσταση, θυγατρική αυτής εταιρεία “INTRACOM PROPERTIES” τελεί υπό συνήθεις όρους και αιρέσεις, εκτιμάται δε ότι θα λάβει χώρα εντός του πρώτου τετραμήνου του 2023. Το επενδυτικό κοινό θα ενημερώνεται από την Intracom Holdings επί της πορείας της εν λόγω μεταβίβασης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ