Νέα
  • ΓΔ: 1220.89 +1.51%
  • Τζίρος: 139,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΜIG: «Πράσινο φως» για την Attica Group από τη Γενική Συνέλευση - Αποχώρησε ο Μ. Ηλιόπουλος

Με ποσοστό απαρτίας 47,58% η επαναληπτική γενική συνέλευση της MIG ψήφισε τις προτάσεις της διοίκηση. Υπέρ τάχθηκε το 85,3% και κατά το 14,75%, ενώ πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος της SeaJet αποχώρησε, αφού πρώτα παρουσίασε τις θέσεις τους και ενώ προηγουμένως είχαν απορριφθεί τα ασφαλιστικά μέτρα για τη Μarfine Investment Group.

O M. Ηλιόπουλος κατήγγειλε ως άκυρη την απόφαση για την ανταλλαγή δανείων ανάμεσα στη θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, την εταιρεία Strix και την Attica Group. Ταυτόχρονα, ζήτησε αναβολή της ΓΣ ωστόσο το αίτημα του απορρίφθηκε καθώς υπήρχε απαρτία.

Αναλυτικά, η γενική συνέλευση της MIG ψήφισε τα παρακάτω:

Α. Την πώληση της θυγατρικής Αttica Group στην Strix με παράλληλη διαγραφή δανείων της MIG.

Β. Το reverse split της μετοχής, καθώς 30 παλαιές μετοχές θα συμπτυχθούν σε μια νέα. Επίσης, η νέα ονομαστική αξία της μετοχής διαμορφώθηκε στο 0,40 ευρώ, με αποτέλεσμα της διαγραφή συσσωρευμένων ζημιών.

Γ. Την έκδοση stock options προς όφελος μελών του διοικητικού συμβουλίου και στελεχών του ομίλου, αξίας έως 1,563 εκατ. μετοχών με τιμή εξάσκησης τα 0,40 ευρώ.

Πριν αποχωρήσει ο Μάριος Ηλιόπουλος δήλωσε «ο όμιλος SeaJet παλεύει μόνος του με τα δικά του πόδια, στα δυο χρόνια της πανδημίας και στον έναν χρόνο του πολέμου, απέναντι στην Τράπεζα Πειραιώς που δεν τηρεί το fair play. Δημιουργεί έτσι έναν κολοσσό – μονοπώλιο με χρήματα του ελληνικού λαού, για το δικό της συμφέρον. Υπάρχουν συγκρούσεις συμφερόντων σε πολλά μέτωπα και αθέμιτος ανταγωνισμός στην ακτοπλοϊα. Η μεταβίβαση αυτή της Αttica Group είναι άκυρη και παράνομη».

Η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς

Ανακοίνωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 24 παρ. 2(α) Ν. 3461/2006 Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 24 παράγραφος 2(α) του Νόμου 3461/2006 και σε συνέχεια της από 09.02.2023 δημοσιοποίησης υποβολής υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης από την Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ προς τους μετόχους της Marfin Investment Group A.E Συμμετοχών (η «Εταιρεία») για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών, μετά ψήφου, μετοχών τους, η Πειραιώς Financial Holdings A.E., μητρική της Τράπεζας Πειραιώς, γνωστοποιεί, ότι η τελευταία απέκτησε στις 03 Μαρτίου 2023 μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών 1.983.785 μετοχές της Εταιρείας, με τιμή απόκτησης €0,2170 ανά μετοχή, η οποία ισούται με την τιμή της Δημόσιας Πρότασης. Οι μετοχές αυτές αντιπροσωπεύουν ποσοστό 0,2112 % των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Κατόπιν αυτών, η Τράπεζα Πειραιώς κατέχει πλέον 514.082.326 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ποσοστό 54,7181 % επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Marfin Investment Group A.E Συμμετοχών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ