Νέα
 • ΓΔ: 1261.67 +0.28%
 • Τζίρος: 120,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τρένα: Πατάει «φρένο» η δεύτερη φάση επανεκκίνησης - Κανένα επιπλέον δρομολόγιο σήμερα

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Σε πλήρη ανατροπή οδηγείται το πρόγραμμα της σταδιακής επανεκκίνησης του σιδηροδρόμου, το οποίο έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση καθώς οι εργαζόμενοι  ζητούν συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του συνόλου του δικτύου.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, σήμερα Δευτέρα θα έπρεπε να προστεθεί στα υπάρχοντα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας και προς Κόρινθο, Κιάτο και Αίγιο. Σύμφωνα με τα μέχρις στιγμής δεδομένα, δεν πρόκειται να προστεθεί κανένα νέο δρομολόγιο της Hellenic Train στα λιγοστά που ήδη εκτελούνται. Ούτε όμως και στα τμήματα του υπεραστικού δικτύου στη βόρεια Ελλάδα καθώς ούτε και εκεί δεν έχουν απαντηθεί οι απαιτήσεις των εργαζομένων στα τρένα.

Τα μέτρα ασφαλείας αγνοούνται

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο της εταιρίας όσο και των μηχανοδηγών, έως τώρα δεν έχουν παρασχεθεί οι πρόσθετες εγγυήσεις ασφαλείας που έχουν ζητηθεί προκειμένου να ενισχυθεί το πρόγραμμα των τρένων. Αυτό αφορά κυρίως τα ζητήματα της ραδιοκάλυψης στις σήραγγες του Πλαταμώνα και των Τεμπών, αλλά και την επίλυση θεμάτων ασφαλείας με τις σήραγγες του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και κυρίως σε ό,τι αφορά την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία.

Ετσι μπορεί ο ΟΣΕ να έχει δώσει διαβεβαιώσεις, οι σιδηροδρομικοί όμως κρατούν πλέον σκληρή στάση τους και ζητούν να διασφαλιστεί η άρτια λειτουργία του συνόλου του δικτύου, προτού αυτό αρχίσει να επαναλειτουργεί πλήρως.

Συγκεκριμένα, οι μηχανοδηγοί ζητούν:

 • Επικοινωνία μέσα στις σήραγγες
 • Επαρκή φωτισμό
 • Μέτρα πυροπροστασίας

Τα δρομολόγια που γίνονται

Αποτέλεσμα τη λειτουργία τους θα συνεχίσουν μόνο συγκεκριμένα τμήματα του προαστιακού, τα οποία έχουν ήδη επανεκκινήσει από την Τετάρτη 22 Μαρτίου και ειδικότερα τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας:

 • Πειραιάς-Αθήνα-Αεροδρόμιο
 • Άνω Λιόσια-Κάντζα και
 • Αθήνα-Χαλκίδα

Στον Προαστιακό της Πάτρας τα δρομολόγια:

 • Ολυμπία- Πύργος- Κατάκολο
 • Διακοφτό- Καλάβρυτα.

Κόλλησαν και τα εμπορευματικά δρομολόγια

Να σημειωθεί ότι στην αφετηρία έχουν κολλήσει και τα εμπορευματικά δρομολόγια της Hellenic Train με την εταιρία να έχει εκτελέσει μόνο ένα την πρώτη ημέρα της επανεκκίνησης. Έκτοτε αποφασίστηκε η διακοπή τους καθώς οι παρατηρήσεις που συγκεντρώθηκαν από τους μηχανοδηγούς, οι οποίοι εκτέλεσαν το δρομολόγιο, ήταν αρκετές και αφορούσαν ζητήματα ασφαλείας που δεν είχαν επιλυθεί. Αντίστοιχα ποτέ δεν ξεκίνησαν - αν και είχε ανακοινωθεί - και τα τοπικά δρομολόγια στη Βόρεια Ελλάδα.

Έτσι και αύριο – εκτός αν υπάρξει κάποια μεγάλη ανατροπή – τα δρομολόγια που θα γίνουν θα αφορούν μόνο τις γραμμές του Προαστιακού του Αεροδρομίου και της Χαλκίδας, τα δρομολόγια του Προαστιακού της Πάτρας και τα τουριστικά τρένα και δεν πρόκειται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια προς Κιάτο και Αίγιο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ