Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εξάρχου: Η Thrivest ιδρύει τη μεγαλύτερη μη συστημική τράπεζα της Ελλάδας με ενεργητικό 8 δισ.

«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), η Thrivest και η Παγκρήτια Τράπεζα δεσμεύτηκαν να συμμετάσχουν σε σχέδιο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, ύψους έως 393 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο συμφωνίας συγχώνευσης», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξανδρος Εξάρχου, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat SA, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Thrivest Holding.

«Η βελτίωση της ελληνικής οικονομίας επέτρεψε στις τοπικές τράπεζες να αντλήσουν 3,5 δισ. ευρώ μέσω της έκδοσης ομολόγων το 2021. Αυτή η θετική τάση έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον που ευνοεί τη βιώσιμη ανάπτυξη, ανοίγοντας τελικά τον δρόμο για την εμφάνιση ενός πέμπτου τραπεζικού πυλώνα. Ως Thrivest, μία ισχυρή επενδυτική εταιρεία στην Ελλάδα, έχουμε ήδη καταφέρει να προσελκύσουμε την προσοχή με τον ρόλο μας στον τραπεζικό τομέα της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Εξάρχου.

Αναφέροντας ότι η Thrivest Holding ιδρύθηκε από τους Έλληνες εφοπλιστές Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καϊμενάκη, καθώς και από τον ίδιο, σημείωσε ότι «στόχος μας είναι να επενδύσουμε στους πολλά υποσχόμενους τομείς της ελληνικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένου του τραπεζικού τομέα» και τόνισε: «Δεσμευτήκαμε να συμμετάσχουμε στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank SA μαζί με την Παγκρήτια Τράπεζα, με επενδύσεις συνολικού ύψους 64 εκατ. ευρώ. Η κίνηση αυτή θα οδηγήσει στην ενδεχόμενη συγχώνευση της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας σε μία νέα τράπεζα, στην οποία θα ενσωματωθούν επίσης η HSBC Hellas και η Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας».

Μία μη συστημική τράπεζα έρχεται

Οι στρατηγικές κινήσεις της Thrivest θα δημιουργήσουν μία νέα τραπεζική οντότητα με ενεργητικό 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, χαμηλούς δείκτες καθυστερήσεων και ισχυρά κεφάλαια. Ο πρωταρχικός στόχος αυτού του ιδρύματος θα είναι η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Με το σημερινό τραπεζικό τοπίο στην Ελλάδα να κυριαρχείται από τέσσερις κύριες συστημικές τράπεζες, πάνω από 200.000 επιχειρήσεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε πιστώσεις. Η εισαγωγή μίας ισχυρής μη συστημικής τράπεζας θα αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, προσφέροντας τις πολυπόθητες τραπεζικές υπηρεσίες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε βασικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός, οι υπηρεσίες, η βιοτεχνία και η αγροτική-διατροφική βιομηχανία. Η Τράπεζα της Ελλάδος, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές Αρχές έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στο σχέδιο της Thrivest για τη δημιουργία αυτού του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα», υπογράμμισε ο κ. Εξάρχου, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ