Νέα
  • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
  • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τηλεργασία: Επενδύσεις – μαμούθ στην κυβερνοασφάλεια

laptop / Πηγή: Unsplash
Πηγή: Unsplash

Η εξ αποστάσεως εργασία, που επιβάλει η COVID-19, οδηγεί σε μεγάλη αύξηση των δαπανών μικρομεσαίων επιχειρήσεων για λύσεις ασφαλείας στον κυβερνοχώρο. Μάλιστα, οι δαπάνες ψηφιακής ασφαλείας από μικρές επιχειρήσεις αναμένεται να αυξηθούν γρηγορότερα από εκείνες οποιουδήποτε άλλου επιχειρηματικού τομέα με ρυθμό 10% ετησίως έως το 2025.

Ήδη, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις παγκοσμίως διέθεσαν, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος, που επικαλείται έρευνα της Analydys Mason, πάνω από 57 δισ. δολάρια για λύσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο το 2020. Η Analysys Mason δε, προβλέπει ότι οι δαπάνες ασφαλείας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα φτάσουν τα 90 δισ. δολάρια έως το 2025. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιπροσώπευαν το 52% των 110 δισ. δολαρίων που δαπανήθηκαν για λύσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο από επιχειρήσεις, παγκοσμίως, το 2020. Μάλιστα, το μερίδιό τους αναμένεται να αυξηθεί σε 55% έως το 2025.

 Αυτή η αύξηση οφείλεται στη μεγαλύτερη εξάρτηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε καθεστώς απομακρυσμένης εργασίας. Οι μεγάλες επιχειρήσεις διαθέτουν, ήδη, πιο καθιερωμένες λύσεις υποδομής και ασφάλειας για την υποστήριξη της απομακρυσμένης εργασίας.

Οι ΜμΕ έχουν να διαχειριστούν την προστασία των δεδομένων των πελατών τους, να υποστηρίξουν σχέδια ψηφιοποίησης και να προστατεύσουν τον αυξανόμενο αριθμό χρηστών στα εταιρικά τους δίκτυα. Δεν είναι τυχαίο ότι περίπου το 46% των ΜμΕ ανέφερε ότι είτε άρχισε να χρησιμοποιεί λύσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για πρώτη φορά, είτε έχουν αυξήσει τη χρήση τους από την αρχική εκδήλωση του COVID-19. 

Παγκοσμίως, όλες οι επιχειρήσεις έχουν βιώσει αύξηση του αριθμού των επιθέσεων ασφαλείας από την εκδήλωση της COVID-19, ενώ υπήρξε δραματική αύξηση του αριθμού των εργαζομένων, που δουλεύουν εξ αποστάσεως. «Οι ΜμΕ αναμένουν αύξηση κατά 54% του ποσοστού του προσωπικού, που θα εργάζεται από το σπίτι μετά από την πανδημία, σε σχέση με την περίοδο πριν από το ξέσπασμά της. Αυτό θα καταστήσει δύσκολο για τα τμήματα πληροφορικής να ελέγχουν ποιος χρησιμοποιεί υπολογιστές της εταιρείας» αναφέρει μελέτη της Analysys Mason σε 1.800 επιχειρήσεις διεθνώς. 

Πάνω από τα τρία τέταρτα των ΜμΕ, που ρωτήθηκαν, σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ, σχεδιάζουν να αυξήσουν ή να διατηρήσουν το τρέχον επίπεδο των δαπανών τους για την ψηφιακή ασφάλεια. Η πλειοψηφία, σχεδόν 8 στις 10, ανέφεραν ότι αναμένουν να δαπανήσουν παρόμοια ή μεγαλύτερα ποσά για λύσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο το 2021.

Η Analysis Mason εκτιμά ότι ένας αυξανόμενος αριθμός επιχειρήσεων θα επιδιώξει την εξωτερική ανάθεση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Πράγματι, το 75% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που ρωτήθηκαν, ανέφερε ότι θα ήταν χρήσιμο, εάν οι προμηθευτές συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών τους αναβαθμίσουν τις λύσεις ασφαλείας τους, για να καλύψουν νέα προβλήματα το επόμενο έτος.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ