Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Jumbo: Γιατί αγόρασε με 20 εκατ. € το εμπορικό κέντρο Liberty Center στο Βουκουρέστι - Τα σχέδια για υπερκατάστημα

H Jumbo αγόρασε το εμπορικό κέντρο Liberty Center στην περιοχή Ράχοβα του Βουκουρεστίου από ελληνικές τράπεζες που το κατείχαν, για περίπου €20 εκατ., σύμφωνα με το Profit.ro που επικαλείται πηγές με γνώση της συναλλαγής.

Το εμπορικό κέντρο Liberty Center, που εγκαινιάστηκε το 2008 μετά από επένδυση περίπου €70 εκατ., κατασχέθηκε το 2012 από τις τρεις τράπεζες που χρηματοδότησαν την κατασκευή – Eurobank EFG Luxemburg, Alpha Bank και Τράπεζα Κύπρου – με βάση ένα χρέος της τάξης των €61 εκατ.

Η Jumbo έχει ήδη ξεκινήσει τα βήματα για τη δημιουργία καταστήματος σε μέρος μιας συνολικής έκτασης 25.700 τ.μ. του εμπορικού κέντρου. Ολόκληρο το εμπορικό κέντρο βρίσκεται σε διαδικασία ανακαίνισης. Πρόσφατα έκλεισε ο κινηματογράφος στο εμπορικό κέντρο, που λειτουργεί η Happy Cinema.

►Διαβάστε επίσης: Nestle Ελλάς: Πίεση στα κέρδη παρά την αύξηση 7% στον τζίρο – Η εξαγορά της Solgar και οι επίδικες υποθέσεις των €21,8 εκατ.

Το Liberty Center

Το Liberty Center κατατάχθηκε στην 72η θέση επί συνόλου 78 εμπορικών κέντρων στη Ρουμανία, από το Profit.ro, με τζίρο €1,5 εκατ. και κέρδη €3,33 εκατ. το 2022.

Το Liberty Center αναπτύχθηκε από την ιρλανδέζικη εταιρεία Mivan και στον Όμιλο Awdi, που ελέγχεται από τους αδελφούς Hassan και Mehdi Awdi, γνωστούς για τη σύνδεσή τους με την εταιρεία διανομής Rodipet. Το εμπορικό κέντρο πέρασε σε διαδικασία εκσυγχρονισμού το 2019, όταν άνοιξε το σούπερ μάρκετ Auchan σε έκταση 3.600 τετραγωνικών μέτρων, ημερομηνία κατά την οποία οι εκπρόσωποι του εμπορικού κέντρου ανακοίνωσαν πληρότητα 91%.

Macro Mall

Θυμίζουμε ότι το 2018 η Jumbo είχε πλήρωσει 4 εκατομμύρια ευρώ για το Macro Mall, το πρώτο εμπορικό κέντρο που άνοιξε στο Brasov, το οποίο επέκτειναν και μετέτρεψαν σε κατάστημα Jumbo.

Η διοίκηση της εταιρείας πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ένα ακόμη κατάστημα φέτος στη Ρουμανία, ενώ για τον επόμενο χρόνο προγραμματίζει το άνοιγμα δύο υπεραγορών.

Η εταιρεία πρόκειται επίσης να ανοίξει την πρώτη της αποθήκη στη Ρουμανία, στο Popești-Leordeni, σε οικόπεδο που αγοράστηκε από την Alpha Bank, μια επένδυση της τάξης των €35 εκατ. 
Εξάλλου, στις αρχές Ιουλίου, ο retailer εγκαινίασε το ηλεκτρονικό κατάστημα e-jumbo.ro.

►Διαβάστε επίσης: Κ. Σαραντόπουλος: Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην αγορά σιτηρών - Οι προβλέψεις για επάρκεια και τιμές

Η εικόνα της Jumbo στη Ρουμανία 

Οι 16 υπεραγορές Jumbo στη Ρουμανία πέρυσι πραγματοποίησαν κύκλο εργασιών άνω των €200 εκατ., αυξημένος κατά περίπου 10% σε σύγκριση με το 2021.

Οι πωλήσεις Jumbo στη Ρουμανία αυξήθηκαν κατά περίπου 17% το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Η Jumbo διαθέτει 4 υπεραγορές στην περιοχή Bucharest-Ilfov και από μία στις πόλεις: Timosoara, Oradea, Arad, Ploiesti, Pitesti, Constanta, Craiova, Suceava, Bacau, Braila, Brasov και Sibiu.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ