Νέα
 • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
 • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κωτσόβολος: Συνεχίζεται το ράλι της πώλησης - Στη 2η φάση η Quest - 3% πάνω οι πωλήσεις

Πηγή: Eurokinissi

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν και στο τετράμηνο Μαΐου - Αυγούστου (έως 26/8) οι LfL πωλήσεις της Κωτσόβολος (δηλαδή συγκρίσιμα με ίδια καταστήματα), οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 3% σε ετήσια βάση. Για άλλη μία φορά η ελληνική αγορά ήταν η μόνη που πήγε κόντρα στο πτωτικό ρεύμα που συνεχίστηκε στις άλλες αγορές όπου δραστηριοποιείται η Currys. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2% σε Ην. Βασίλειο & Ιρλανδία και κατά 8% στις σκανδιναβικές χώρες.

Στη δεύτερη φάση η Quest

Όπως αναφέρεται στο trading update της Currys, οι πωλήσεις της Κωτσόβολος παρέμειναν ισχυρές παρά τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις που είχαν οι πυρκαγιές στην επισκεψιμότητα κατά τον Αύγουστο. 

Επισημαίνεται ακόμη ότι η στρατηγική αναθεώρηση για την Κωτσόβολος – η οποία θυμίζουμε ότι αφορά στην αναζήτηση αγοραστή - προχωρά βάσει του πλάνου που έχει σχεδιαστεί και θα υπάρξει πληρέστερη ενημέρωση εν ευθέτω χρόνω.

Στο μεταξύ χθες, ο Απόστολος Γεωργατζής, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Quest, ενός εκ των υποψηφίων «μνηστήρων», ανέφερε ότι η Quest έχει προκριθεί στη δεύτερη φάση κατά την οποία διατίθενται προς τους ενδιαφερόμενους τα οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης, τα οποία και αξιολογεί η εταιρεία του Θεόδωρου Φέσσα.

Η επιλογή της να μπει στη διαδικασία αποδίδεται στο γεγονός ότι ενδεχόμενη εξαγορά της Κωτσόβολος μπορεί να ενισχύσει και το δικό της δίκτυο φυσικών καταστημάτων.

►Διαβάστε επίσης: Friesland Campina Hellas -ΝΟΥΝΟΥ: Γιατί έκλεισε με ζημιές €3,7 εκατ. το 2022 παρά την αύξηση του τζίρου

Ην. Βασίλειο & Ιρλανδία

Αναφορικά με τη δραστηριότητα της currys στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, η πορεία των εσόδων κατά το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου ήταν καλύτερη συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο δίμηνο (Μαΐου-Ιουνίου). Οι ισχυρές πωλήσεις σε οικιακές συσκευές και κινητά, αντισταθμίστηκαν από την αδύναμη ζήτηση σε άλλες κατηγορίες, ειδικά στους υπολογιστές. 

Συνεχίστηκε πάντως η βελτίωση του μεικτού περιθωρίου κέρδους, ενώ επιτεύχθηκαν και οι στόχοι εξοικονόμησης του κόστους. 

Επισημαίνεται επίσης, η συνεχιζόμενη δυναμική στον τομέα των Υπηρεσιών, με τις υπηρεσίες πιστώσεων και προστασίας να αυξάνονται πάνω από τις προσδοκίες. Τέλος, ισχυρές ήταν οι επιδόσεις για τo iD Mobile. 

Σκανδιναβία

Στις σκανδιναβικές χώρες όπου δραστηριοποιείται η currys, τα έσοδα ήταν ελαφρώς βελτιωμένα κατά την εξεταζόμενη περίοδο, αν και το περιβάλλον στην αγορά εξακολουθεί να έχει μεγάλες προκλήσεις. 

Το μικτό περιθώριο κέρδους έχει βελτιωθεί χάρη στις ενέργειες που έχουν γίνει, συμπεριλαμβανομένης της υψηλότερης υιοθέτησης υπηρεσιών από τους καταναλωτές.

Οι ενέργειες που έγιναν για την επίτευξη στόχων εξοικονόμησης κόστους περιλαμβάνουν:

 • μείωση του αριθμού εργαζομένων στα κεντρικά
 • απομάκρυνση offshoring & εργολάβων
 • συνέργειες στις προμήθειες της Πληροφορικής
 • μειώσεις στα ενοίκια καταστημάτων
 • μείωση λειτουργικού κόστους
 • εξορθολογισμός δαπανών μάρκετινγκ
 • ενοποίηση προμηθευτών για προϊόντα που δεν προορίζονται για μεταπώληση

►Διαβάστε επίσης: Βασίλης Φουρλής: Τρία νέα μεγάλα IKEA έως το 2027 – Αισιοδοξία για την απόκτηση του Smart Park

Προτεραιότητες

Σύμφωνα με τον Alex Baldock, διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου, «οι φετινές μας προτεραιότητες είναι απλές: να διατηρήσουμε το ενθαρρυντικό momentum στο Ηνωμένο Βασίλειο και να επαναφέρουμε τις σκανδιναβικές αγορές σε ανοδική τροχιά. Κάνουμε καλή πρόοδο και στα δύο, σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι χτίζουμε μια ισχυρότερη επιχείρηση που είναι ανθεκτική σήμερα και ικανή να ευημερήσει σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ