Νέα
  • ΓΔ: 1191.77 -1.47%
  • Τζίρος: 51,33 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Lidl Ελλάς: Μειώσεις τιμών έως 35% - Στο 26,3% το μερίδιο του PL

Lidl / Πηγή: Intime
Lidl / Πηγή: Intime

Σταδιακή μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού διακρίνει το τελευταίο διάστημα o πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς, Martin Brandenburger, ο οποίος προσθέτει πάντως ότι το καλάθι αγορών έχει μειωθεί, ενώ παράλληλα έχει αλλάξει η αναλογία στους όγκους πωλήσεων.

Εν μέσω αυτού του περιβάλλοντος η Lidl σχεδιάζει περαιτέρω μειώσεις τιμών σε προϊόντα και τους επόμενους μήνες.

Ειδικότερα η αλυσίδα, σύμφωνα με τον ίδιο, θα συνεχίσει το πρόγραμμα μείωσης των τιμών έως 35%. Σήμερα στο «καλάθι» αυτό βρίσκονται 200 προϊόντα. Συνολικά μέσω του δικτύου της Lidl Ελλάς διατίθενται 2.500 κωδικοί προϊόντων.

"Οι καταναλωτές στρέφονται σε πιο οικονομικά προϊόντα και αυτό είναι καλό για εμάς, καθώς έχουμε την καλύτερη τιμή στην αγορά και πολύ καλά προϊόντα", υπογράμμισε ενώ για το επόμενο διάστημα αναμένει περαιτέρω αύξηση των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, κάτι που θεωρεί ότι είναι φυσικό λόγω του πληθωριστικού περιβάλλοντος.

Όπως είπε, "όλοι έχουν επηρεαστεί από τον πληθωρισμό", αναφέροντας ότι η περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις. Για την Lidl το ενεργειακό κόστος έχει διπλασιαστεί, ενώ σημαντική είναι η αύξηση που παρατηρείται και στις μεταφορές.

►Διαβάστε επίσης: Agrovim: Τα «όπλα» για την περαιτέρω ανάπτυξη - Aνοδος τζίρου και πτώση κερδών το 2022

Κανονικά η λειτουργία των καταστημάτων στη Θεσσαλία

Ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί στο δίκτυο της Lidl Ελλάς στις πληγείσες από την κακοκαιρία Daniel περιοχές, ο κ. Brandenburger σημείωσε ότι πλέον και τα 16 καταστήματα της αλυσίδας - καθώς και το logistics center στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων - λειτουργούν κανονικά.

Παραδέχτηκε ότι υπήρξε μια μικρή δυσκολία στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω των περιορισμών στο οδικό δίκτυο, ωστόσο δεν παρατηρήθηκαν ελλείψεις ούτε και ανατιμήσεις σε προϊόντα. "Όλα λειτουργούν ομαλά. Για λίγες ώρες μόνο αντιμετωπίσαμε πρόβλημα αλλά το ξεπεράσαμε γρήγορα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την ώρα δεν έχει γίνει σαφές το εύρος των επιπτώσεων στα προϊόντα αλλά και οι τεχνικές ζημιές στα καταστήματα.

►Διαβάστε επίσης: Γαλακτοβιομηχανία Καράλης: Διανέμει κέρδη 18,6 εκατ. ευρώ - Το επενδυτικό πλάνο της

Ενίσχυση των σχέσεων με τους Έλληνες παραγωγούς

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η σταθερότητα στην αλυσίδα τροφοδοσίας οφείλεται στις μακροχρόνιες, σταθερές συνεργασίες που έχει δημιουργήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια με τους προμηθευτές της σε όλη την Ελλάδα, project που θα ενισχυθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα, (με μεγαλύτερους όγκους), τόσο στην περιοχή της Θεσσαλίας (λόγω και των πρόσφατων γεγονότων), όσο και στην Ελλάδα γενικότερα.

Θυμίζουμε ότι η Lidl Ελλάδας στηρίζει σταθερά τους Έλληνες προμηθευτές, τόσο στο δίκτυό της στην ελληνική αγορά, όσο και στο εξωτερικό, μέσω του Ομίλου, ενώ 60% του τζίρου της προέρχεται από 400 Έλληνες προμηθευτές.

Σημειώνεται ακόμη ότι τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας αντιστοιχούν στο 70% της συνολικής προϊοντικής γκάμας και αναλογούν στο 80% του τζίρου της Lidl Ελλάς.

Στο 26,3% το μερίδιο του PL

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Circana, το μερίδιο των PL στο σύνολο του τζίρου των super markets, διαμορφώθηκε στο 26,3% στο τέλος του α’ εξαμήνου.

Ειδικότερα, συνεχίστηκε, με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, η υπεραπόδοση της κατηγορίας των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, τα οποία αφού έκλεισαν το 2022 με ρυθμό ανάπτυξης 17,7% (και μερίδιο αγοράς 25,8%), ολοκλήρωσαν το α’ εξάμηνο του 2023 με ανάπτυξη 13,4% (έναντι 8,3% των branded) και συνολικό μερίδιο αγοράς 26,3%.

Τα υψηλότερα μερίδια PL συναντάμε στα είδη σπιτιού και τα τρόφιμα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ