Νέα
 • ΓΔ: 1209.34 +1.32%
 • Τζίρος: 71,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Nespresso Ελλάδας: Αύξηση πελατολογίου και νέες καινοτομίες - Στο Cosmos το 3ο Nespresso On The Go

Σημαντική ανάπτυξη καταγράφει η Nespresso Ελλάς και κατά τη φετινή χρονιά, μετά το περυσινό +12% που εμφάνισε η εταιρεία.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην Ημερησία, o Αντώνης Αυγερόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Nespresso Hellas, "αυτή η ανάπτυξη – η οποία εν μέρει αποδίδεται σε ενίσχυση των όγκων και εν μέρει στις υψηλότερες τιμές - δεν προέρχεται μόνο χάρη στην αύξηση του πελατολογίου μας, αλλά και στην καινοτομία".

►Διαβάστε επίσης: Agrovim: Τα «όπλα» για την περαιτέρω ανάπτυξη - Aνοδος τζίρου και πτώση κερδών το 2022

Ειδικότερα, ο κ. Αυγερόπουλος στάθηκε:

 • στην αύξηση του μεριδίου της Vertuo, το οποίο μετά και την εισαγωγή στην αγορά της Vertuo Pop, μπήκε σε περισσότερα σπίτια
 • στην καλοκαιρινή καμπάνια που αφορούσε την παραγωγή Freddo Espresso μόνο με μία κάψουλα
 • στο λανσάρισμα του N°20, ενός νέου limited edition καφέ. Μετά από πειραματικές φυτεύσεις στην Κολομβία, τη Νικαράγουα και την Ινδονησία, ο N°20 βρέθηκε τελικά να ευδοκιμεί καλύτερα στο έδαφος των περιοχών Cauca και Caldas της Κολομβίας. Εκεί, ο καφές καλλιεργήθηκε από μόλις 59 αγρότες που συλλογικά φύτεψαν και φρόντισαν ένα εκατομμύριο δέντρα καφέ αυτής της νέας και μοναδικής ποικιλίας Arabica

«Καφές-Μηχανές-Υπηρεσίες»

Συνολικά στη στρατηγική της εταιρείας και για τη φετινή χρονιά είναι να διατηρήσει τα κόστη της σε χαμηλά επίπεδα προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική στην αγορά και να αυξήσει τον τζίρο της βασιζόμενη στο τρίπτυχο "καφές-μηχανές-υπηρεσίες".

Η διοίκηση της εταιρείας στοχεύει στην αύξηση:

 • της πελατειακής της βάσης
 • των πωλήσεων των μηχανών νέας τεχνολογίας, των νέων σειρών προϊόντων (καφέ και λοιπών προϊόντων)
 • των πωλήσεων ροφημάτων και λοιπών προϊόντων αναψυκτήριου
 • του τζίρου μέσω όλων των καναλιών (boutiques, e-commerce, CRC) τόσο στις πωλήσεις καφέ όσο και στα λοιπά προϊόντα όπως μηχανές, accessories, food and bites κτλ

Ανάπτυξη 12% αλλά πίεση στην κερδοφορία

Η εταιρεία εμφάνισε διψήφια ανάπτυξη πέρυσι, της τάξης του 12%, με τζίρο €38,18 εκατ. ωστόσο η κερδοφορία της πιέστηκε, όπως είχε δηλώσει στο FnB Daily, o κ. Αυγερόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Nespresso Hellas, λόγω των σημαντικών αυξήσεων στα κόστη των πρώτων υλών, τις οποίες δεν αντιστάθμισαν οι “μικρές, λελογισμένες ανατιμήσεις” που προχώρησε η εταιρεία. Σημειώνεται ότι τα EBITDA υποχώρησαν κατά 18,56%, στα  €2,56 εκατ. και τα καθαρά κέρδη κατά 32,8%, στις €769 χιλ.


Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα έξοδα αυξήθηκαν σε ελαφρώς υψηλότερους ρυθμούς σε σχέση με τον κύκλο εργασιών, στα επίπεδα του 14,3%. Το κόστος πωληθέντων ανήλθε στα  €20,9 εκατ. (από €16,84 εκατ. το 2021), τα έξοδα διάθεσης στα  €16 εκατ. (από €15,31 εκατ.) και τα έξοδα διοίκησης στα  €1,7 εκατ. (από €1,62 εκατ.)

►Διαβάστε επίσης: Lidl Ελλάς: Μειώσεις τιμών έως 35% - Στο 26,3% το μερίδιο του PL

Portfolio και δίκτυο

Θυμίζουμε ότι στο τέλος του 2022 η εταιρεία παρουσίασε τη νεότερη μηχανή για το σύστημα Vertuo της Nespresso, την Vertuo Pop. Παράλληλα, η εταιρεία δίνει έμφαση στην προώθηση των limited edition καψουλών, οι οποίες συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον από τους λάτρεις του καφέ.

Η Nespresso λειτουργεί ένα δίκτυο 11 boutiques σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Τα τρία εξ αυτών βρίσκονται εντός:

 • του εμπορικού κέντρου Golden Hall
 • του εμπορικού κέντρου Cosmos
 • του εκπτωτικού πολυκαταστήματος McArthurGlen Designer Outlet

Αναφορικά με το Nespresso On The Go (OTG), η εταιρεία λειτουργεί δύο καταστήματα:

 • Αθήνα -Γλυφάδα (Γρ. Λαμπράκη 18)
 • Θεσσαλονίκη - Μητροπόλεως 36

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το επόμενο διάστημα θα κάνει την εμφάνισή του το 3ο, νέας γενιάς, OTG της εταιρείας στο εμπορικό κέντρο Cosmos, στη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ