Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι γυρεύει η ΔΕΗ στον Κωτσόβολο και ο «γάμος» της ενέργειας με τη λιανική ηλεκτρονικών ειδών

Σε μια νέα φάση ανάπτυξης ετοιμάζεται να μπει η ΔΕΗ με την απόκτηση της Κωτσόβολος, αν ευοδωθούν οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις τις οποίες ξεκίνησε η διοίκηση της εταιρείας  με την Currys (πρώην Dixons), μέτοχο της Κωτσόβολος.

►Διαβάστε επίσης: Ρεύμα: Συνεχίζονται οι ζυμώσεις για το νέο ενιαίο τιμολόγιο με ρήτρα αναπροσαρμογής που θα ισχύσει από το 2024

Το ενδιαφέρον

Το ενδιαφέρον της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής και προμήθειας της χώρας  για τη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών ειδών, σχετίζεται με τις νέες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σε μια εποχή που η ενέργεια και η τεχνολογία συνδέονται στενά.

Φωτοβολταϊκά συστήματα, αντλίες θερμότητας, φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έξυπνες ηλεκτρικές συσκευές, μπαταρίες αποθήκευσης, πράσινα πιστοποιητικά και έξυπνη διαχείριση ενέργειας είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που η ΔΕΗ παρέχει ήδη στους πελάτες της, καθώς αποτελεί στρατηγικό στόχο ο μετασχηματισμός της σε ένα ολοκληρωμένο utility που θα καλύπτει πλήρως τις νέες ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

►Διαβάστε επίσης: Ρεύμα: Έρχεται το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά σε επιχειρήσεις» - Τι θα περιλαμβάνει 

Τι θα γίνει σε περίπτωση εξαγοράς

Σε περίπτωση εξαγοράς της «Κωτσόβολος» η ΔΕΗ τοποθετείται σε κεντρικά σημεία σε όλη τη χώρα και αποκτά ένα ισχυρό δίκτυο λιανικής και υποδομής logistics που δεν διαθέτει η ίδια και τεχνογνωσία προσωπικού στις πωλήσεις προϊόντων συναφών με την ηλεκτρική ενέργεια.

Η αγορά συνδέει το ενδιαφέρον της ΔΕΗ για την «Κωτσόβολος» και με τα μελλοντικά προγράμματα αντικατάστασης οικιακών ηλεκτρικών συσκευών και εγκατάστασης αντλιών θερμότητας, τα οποία θα μπορεί να αξιοποιήσει συνδυαστικά με άλλες παροχές και την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος για τους περίπου 6,5 εκατ. πελάτες της.

Αν αποκτήσει η ΔΕΗ τη μεγαλύτερη  αλυσίδα ηλεκτρικών ανοίγει μια νέα μεγάλη βεντάλια συνεργειών και δραστηριοτήτων που μπορούν να προσδώσουν σημαντικά νέα έσοδα.

Σημειώνεται, ότι το γεγονός ότι οι υψηλές τιμές ενέργειας δεν επιτρέπουν στη δραστηριότητα της προμήθεια ενέργειας να παρουσιάζει σημαντικά περιθώρια κέρδους, αναγκάζει τις εταιρείες του κλάδου να αναζητούν νέες ροές εσόδων.

Υπενθυμίζεται ότι η Currys, πρώην Dixons, είχε αποκτήσει τον πλειοψηφικό έλεγχο της ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ τον Ιούλιο του 2004, καταβάλλοντας 53,7 εκατ. ευρώ για την αγορά μεριδίου μετοχών 39% της εταιρείας, επιπλέον του μεριδίου 13,6% που είχε αποκτήσει τρία χρόνια πριν.

Η ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ήταν η μοναδική θυγατρική εταιρεία του βρετανικού πολυεθνικού Ομίλου που εμφάνισε το έτος 2022 θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Η ελληνική αλυσίδα, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Βασιλάκου, πέτυχε αύξηση πωλήσεων κατά 12% στη χρήση 2022-2023. Το ανεπίσημο «πωλητήριο» από τη βρετανική εταιρεία μπήκε στα μέσα Ιουνίου.

Εκτός από τη ΔΕΗ, η οποία πλέον βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Currys, μη δεσμευτικές προσφορές είχαν καταθέσει η Quest του Θεόδωρου Φέσσα και η Shopflix, εταιρεία συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη σε σχήμα στο οποίο συμμετείχαν το Latsco FamilyOffice και ο επιχειρηματίας κ. Χάρης Καρώνης (Viva Wallet).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ