Νέα
  • ΓΔ: 1456.2 +0.64%
  • Τζίρος: 77,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Εθνικό Παρατηρητήριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»: Σχεδιάζοντας πολιτικές ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας με αξιόπιστα δεδομένα

Τον κρίσιμο ρόλο του Εθνικού Παρατηρητηρίου στη διαμόρφωση αποτελεσματικών κυβερνητικών πολιτικών για την υποστήριξη και ανάπτυξη των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ανέδειξε το συνέδριο «Εθνικό Παρατηρητήριο: Δημόσιες πολιτικές με αξιόπιστα δεδομένα για τις ΜμΕ» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Επιχειρηματικότητας και Μικρών – Μεσαίων Επιχειρήσεων, της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, το οποίο έλαβε χώρα την 1 & 2 Νοεμβρίου 2023 στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, αναλύθηκαν οι τάσεις και οι προοπτικές της αγοράς και οι πολιτικές του Υπουργείου Ανάπτυξης για την εγχώρια επιχειρηματικότητα, θέτοντας στο επίκεντρο τον ρόλο του Εθνικού Παρατηρητηρίου για τις ΜμΕ.

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου, κατά την τοποθέτησή της, στάθηκε στη σημασία του Εθνικού Παρατηρητηρίου, μέσω του οποίου σχεδιάζονται και υλοποιούνται οι κυβερνητικές πολιτικές για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αθροίζουν το 99,9% του συνόλου των επιχειρήσεων στη χώρα μας.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις αποτελούν κινητήρια δύναμη της οικονομίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με σημαντική συμβολή στην παραγωγή, την απασχόληση και την εξωστρέφεια. Γι’ αυτό και βρίσκονται στον πυρήνα της Εθνικής μας Στρατηγικής για τη Βιομηχανία, που σχεδιάστηκε και υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με ορίζοντα έως το 2030.
Η σημαντική συμβολή τους στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην οικονομία, οδηγεί στην αναγκαιότητα των κατάλληλων δημόσιων πολιτικών για την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Κάτι που απαιτεί τη συγκέντρωση, επεξεργασία, αποτίμηση και ανάλυση αξιόπιστων στατιστικών δεδομένων σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης. Το Εθνικό Παρατηρητήριο για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις έρχεται να καλύψει τη συγκεκριμένη ανάγκη και να συνεισφέρει στο σχεδιασμό, αλλά και την υλοποίηση τεκμηριωμένων δημόσιων πολιτικών. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει στηρίζει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και θα συνεχίσει να το κάνει, διότι εκεί χτυπάει η καρδιά της ελληνικής οικονομίας».

Τον ζωτικής σημασίας ρόλο του Εθνικού Παρατηρητηρίου για τον σχεδιασμό των αναγκαίων πολιτικών ανέδειξε στην ομιλία της και η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας, κ. Θέμις Ευτυχίδου, ενώ χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ κ. Δημήτρης Σκάλκος, η Γενική Διευθύντρια της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας κ. Βασιλική Γεωργακοπούλου, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΕ κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και κοινωνικών εταίρων.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, η κ. Μάνη απένειμε τα βραβεία στους εθνικούς νικητές του Διαγωνισμού Ευρωπαϊκών Βραβείων Προώθησης της Επιχειρηματικότητας:

  • Στην Ελληνική Αστυνομία για την πρωτοβουλία «Κοινές Ερευνητικές Δραστηριότητες Προώθησης Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας στον τομέα της Εσωτερικής Ασφάλειας» στην κατηγορία «Βελτίωση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Υποστήριξη της Διεθνοποίησης των Επιχειρήσεων».
  • Στον Δήμο Αθηναίων για τις «Πρωτοβουλίες για την προώθηση της πρόσβασης υπηκόων τρίτων χωρών στην απασχολησιμότητα και την επιχειρηματικότητα», στην κατηγορία «Υπεύθυνη και Συνολική Επιχειρηματικότητα».

Παράλληλα, απένειμε την τιμητική διάκριση της «Εύφημης Μνείας» για την πρωτοβουλία «Ισχυροποίηση της εξωστρέφειας και υποστήριξη της Διεθνοποίησης των επιχειρήσεων», η οποία αφορά στην αναβάθμιση της προβολής, εξωστρέφειας και προώθησης των τοπικών προϊόντων αγροδιατροφής του Νομού Πιερίας, με βασικό σημείο αναφοράς τα κεράσια και τα μύδια Πιερίας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ