Νέα
 • ΓΔ: 1455.29 +0.58%
 • Τζίρος: 48,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Θεοδωρόπουλος (Bespoke SGA Holdings): Τα σχέδια για Ινδία και τα κρουασάν της ST Bakery Foods

"ST Bakery Foods" είναι η νέα επωνυμία της πρώην Chipita Foods, η οποία είχε συσταθεί στις 30 Νοεμβρίου του 2021 ως αποτέλεσμα της διάσπασης της Chipita μετά την πώλησή της στη Mondelez. Θυμίζουμε ότι στην Chipita Foods είχαν μεταφερθεί δραστηριότητες που δεν περιλαμβάνονταν στο mega deal, δηλαδή η Νίκας και η δραστηριότητα της Chipita στην Ινδία.

Η εταιρεία η οποία φέρει τα αρχικά του επικεφαλής, Σπύρου (S) Θεοδωρόπουλου (T), μετά από την πώληση της συμμετοχής που είχε στην Νίκας προς την Bespoke SGA Holdings αντί €33 εκατ. (από την οποία προέκυψε ζημιά €9,63 εκατ.), έχει επικεντρωθεί στις δραστηριότητες της στην Ινδία και την υποστήριξη της κοινοπραξίας μέσω της τεχνογνωσίας που διαθέτει η εταιρεία καθώς και μέσω έρευνας και ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης: AHB Group (Θεόνη): Επουλώνει τις πληγές του Daniel - Προχωρά σε επενδύσεις άνω των €10 εκατ.

Αυξανόμενη διείσδυση

Ως προς την κοινοπραξία στην Ινδία (όπου συμμετέχει με 40% η ελληνική εταιρεία και με 60% η Britchip Foods Ltd, θυγατρικής της Britannia Industries) εκτιμάται ότι τα οικονομικά της αποτελέσματα θα επιδείξουν περαιτέρω βελτίωση μέσω της αυξανόμενης διείσδυσης στην τοπική αγορά.

Ειδικότερα, η ST Bakery Foods έχει παραχωρήσει άδεια χρήσης της τεχνολογίας της για την παραγωγή κρουασάν στην Britchip Foods Ltd στην Ινδία, με σκοπό την παραγωγή και κυκλοφορία από την Britchip των κρουασάν τεχνολογίας της εταιρείας στη χώρα.

Παράλληλα, η ST Bakery Foods συμμετέχει μειοψηφικά μέσω θυγατρικής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Britchip.Θυμίζουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι ο κ. Θεοδωρόπουλος είχε προαναγγείλει την επέκταση των δραστηριοτήτων του στην Ινδία, αναφέροντας ότι η συγκεκριμένη αγορά έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και "προγραμματίζουμε το άνοιγμα δεύτερου εργοστασίου".

Διαβάστε επίσης: Σκλαβενίτης: Αποκτά το ιστορικό εργοστάσιο της Πίτσος στο Ρέντη – Ενισχύει υποδομές και δίκτυο

Bespoke SGA Holdings

Σε ό,τι αφορά την Bespoke SGA Holdings, στην οποία επίσης επικεφαλής είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, εκτός από την Νίκας η οποία εξαγοράστηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, περιλαμβάνονται επίσης οι εταιρείες ΙΟΝ, Έδεσμα, Αμβροσία, Ελληνικοί Χυμοί και Wonderplant.

Θυμίζουμε ότι στο ΔΣ της εταιρείας, πρόεδρος & CEO είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, αντιπρόεδρος η Μαρία Γεώργαλου κα μέλη οι:

 • Ιλεάνα Αντύπα
 • Αντώνης Θεοδωρόπουλος
 • Γιάννης Θεοδωρόπουλος
 • Κατερίνα Μαγγανά
 • Θέμης Μακρής
 • Άρτεμη Ντούσια
 • Γιάννης Παπαχρήστου
 • Νίκη Σμυρνή
 • Σωτήρης Φώλιας

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούλιο διευθυντής επιχειρησιακών διαδικασιών στην Bespoke ανέλαβε ο Δημήτρης Κάλλος. Ο ίδιος προέρχεται το a.Chi.V Business Consulting & Professional Training όπου διατηρούσε τη θέση Managing Director για 3,5 χρόνια, ενώ στην πορεία της καριέρας του έχει εργαστεί στην Husqvarna Group, ως Organization & Change Director, στην Marfin Investment Group και στον Όμιλο Vivartia.

Εξάλλου, τον περασμένο Μάιο είχε πιστοποιηθεί η καταβολή του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ύψους €140 εκατ.

Με την ισχυρή κεφαλαιακή βάση της εταιρείας θα συνεχιστεί και με νέες κινήσεις η υλοποίηση του οράματος του Σπύρου Θεοδωρόπουλου για τη δημιουργία ενός ισχυρού ελληνικού επιχειρηματικού πόλου στον κλάδο τροφίμων-ποτών, με την προοπτική να εισέλθει στο χρηματιστήριο τα επόμενα χρόνια. Θυμίζουμε ότι ο επιχειρηματίας διαθέτει ήδη μικρότερα μετοχικά ποσοστά σε εταιρείες του κλάδου όπως είναι π.χ. η Μεβγάλ και η Λάβδας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ