Νέα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Apple: Πρώτη σε πωλήσεις smartphone στον κόσμο - Ξεπέρασε τη Samsung

Η Apple έγινε η εταιρεία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις smartphones στον κόσμο, εκτοπίζοντας τη Samsung από την πρώτη θέση, καθώς το μερίδιο της στην αγορά αυξήθηκε στο 20% το 2023, σύμφωνα με στοιχεία της International Data Corp.

Η Samsung έκλεισε την περσινή χρονιά με μερίδιο 19,4%, ακολουθούμενη από τις κινεζικές Xiaomi, Oppo και Transsion, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία του Phone Tracker της IDC.

Η αλλαγή στην κατάταξη σημειώθηκε σε μια δύσκολη χρονιά που είδε τους καταναλωτές να επιλέγουν φθηνότερες συσκευές λόγω του υψηλού πληθωρισμού και των οικονομικών αβεβαιοτήτων.

Η βραδύτερη από την αναμενόμενη ανάκαμψη της Κίνας, της μεγαλύτερης αγοράς smartphone στον κόσμο, επηρέασε επίσης αρνητικά τις πωλήσεις τηλεφώνων.

Αύξηση πωλήσεων από Apple και Transsion

Η Apple και η Transsion, η οποία έχει τα εμπορικά σήματα Tecno, Infinix και Ιtel, ήταν οι μόνες από τις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες smartphone που κατέγραψαν αύξηση των πωλήσεων πέρυσι, ενώ η συνολική αγορά μειώθηκε κατά 3,2% σε 1,17 δισεκατομμύρια συσκευές, υποχωρώντας σε χαμηλό δεκαετίας.

«Ενώ είδαμε κάποια ισχυρή ανάπτυξη από παρόχους Android χαμηλού επιπέδου, όπως η Transsion και η Xiaomi, το δεύτερο εξάμηνο του 2023, που προήλθε από την ταχεία επέκταση στις αναδυόμενες αγορές, ο μεγαλύτερος νικητής είναι σαφώς η Apple», δήλωσε η Nabila Popal, διευθύντρια έρευνας στην ομάδα Worldwide Tracker της IDC.

Οι πωλήσεις τηλεφώνων από τη Samsung μειώθηκαν κατά 13,6%, ενώ οι πωλήσεις των iPhone αυξήθηκαν κατά 3,7% πέρυσι, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Η Samsung επικεντρώθηκε στο μεσαίο και υψηλό τμήμα της αγοράς για να ενισχύσει την κερδοφορία της, αλλά έχασε μερίδιο στο χαμηλό  τμήμα της αγοράς, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας ερευνών Canalys.

Ανταγωνισμός από την Κίνα

Η Apple, ωστόσο, αντιμετωπίζει πίεση στην Κίνα από την αναγεννημένη Huawei καθώς και από εταιρείες με χαμηλότερες τιμές. Η Apple προσφέρει εκπτώσεις έως 5% σε ορισμένα μοντέλα της στις ΗΠΑ για να προσελκύσει πελάτες.

Πρώτη σε κεφαλαιοποίηση στον κόσμο η Microsoft

Εν τω μεταξύ, η Microsoft ξεπέρασε την Παρασκευή την Apple ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία παγκοσμίως καθώς η Wall Street ανησυχεί για τη ζήτηση των iPhone και άλλων ακριβών ηλεκτρονικών συσκευών της.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ