Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Η Shein φλερτάρει με το χρηματιστήριο του Λονδίνου μετά την αντίσταση από τη... Wall Street

Αλλαγή πλεύσης για τη Shein. Η κινεζική εταιρεία fast fashion, που με όπλο της τις χαμηλές τιμές έχει σαρώσει τις αγορές καταγράφοντας μυθικούς τζίρους, στρέφει το ενδιαφέρον της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, λόγω των εμποδίων που υπάρχουν για την εισαγωγή στη Wαll Street, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Η Shein, η οποία ιδρύθηκε στην Κίνα αλλά έχει πλέον την έδρα της στη Σιγκαπούρη, βρίσκεται στα αρχικά στάδια της διερεύνησης της επιλογής του Λονδίνου, καθώς αξιολόγησε  ότι είναι απίθανο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να εγκρίνει την IPO της. Ωστόσο, η εταιρεία «γρήγορης μόδας» δεν εγκαταλείπει τα σχέδια για τις ΗΠΑ, εξακολουθεί να εργάζεται για την αίτηση εισαγωγής της. Θα πρέπει όμως να καταθέσει νέα αίτηση εισαγωγής στο εξωτερικό στις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές εάν αποφασίσει να στραφεί στο Λονδίνο ή αλλού. 

 Άλλοι πιθανοί τόποι διαπραγμάτευσης θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Οι δημόσιες εγγραφές κινεζικών εταιρειών στις ΗΠΑ ήταν κυρίως μικρές και σπάνιες τα χρόνια που ακολούθησαν από τότε που η Didi Global αναγκάστηκε να βγει από τα διοικητικά συμβούλια της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο μιας καταστολής που ουσιαστικά έκλεισε την αγορά για τις πρώτες πωλήσεις μετοχών από κινεζικές εταιρείες.

Η προσφορά της Amer Sports ύψους 1,6 δισ. δολαρίων ΗΠΑ τον Φεβρουάριο ήταν η μεγαλύτερη IPO που υποστηρίζεται από την Κίνα στην αγορά των ΗΠΑ από τότε που η Didi συγκέντρωσε 4,4 δισ. δολάρια ΗΠΑ το 2021, και η πρώτη που συγκέντρωσε περισσότερα από 200 εκατ. δολάρια ΗΠΑ σε αυτό το διάστημα.

Η Shein αποτέλεσε αντικείμενο ελέγχου από τις ΗΠΑ, με τον γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο να είναι μεταξύ εκείνων που ζήτησαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να μπλοκάρει την εισαγωγή της, λέγοντας ότι η εταιρεία πρέπει να αποκαλύψει περισσότερα για τις δραστηριότητές της στην Κίνα. Το 2023, ένα μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου ζήτησε να διερευνηθεί η προμήθεια βαμβακιού της Shein από τη Xinjiang. Οι εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας υποβόσκουν επίσης εδώ και χρόνια.

«Οι επιχειρήσεις που συνδέονται στενά με την Κίνα θα είναι πιο δύσκολο να να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις των ΗΠΑ όσον αφορά τη διαφάνεια και πώς να ικανοποιήσουν ταυτόχρονα τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές», δήλωσε ο κ. Gary Ng, ανώτερος οικονομολόγος της Natixis στο Χονγκ Κονγκ. «Θα υπάρξουν περισσότερες δοκιμές για την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων και η υπόθεση Shein μπορεί να χρησιμεύσει ως μια περίπτωση για να δοκιμαστεί το νερό», είπε. «Εάν το κλίμα στο Χονγκ Κονγκ βελτιωθεί τελικά, μπορεί να εξακολουθεί να είναι η καλύτερη και ευκολότερη επιλογή».

Η Shein, πρωτοπόρος της υπερταχείας μόδας με είδη όπως πουκάμισα και μαγιό με τιμή μόλις 2 δολάρια, κατέθεσε το 2023 αίτηση για δημόσια εγγραφή στις ΗΠΑ με στόχο μια αποτίμηση 80 έως 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφεραν τότε άτομα που γνώριζαν το θέμα. Οι ιδιωτικές συναλλαγές στα τέλη του 2023 αποτίμησαν την εταιρεία πολύ χαμηλότερα, σε περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ