Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Trust Ανδρομέδα: Ολοκληρώθηκε η Γ.Σ. - Διανομή μερίσματος 0,3 ευρώ ανά μετοχή

Ολοκληρώθηκε σήμερα η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, με συμμετοχή 60,72% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, η Διοίκηση της Εταιρείας παρουσίασε στους μετόχους, μεταξύ άλλων, τα πεπραγμένα της χρήσης του 2023, ενώ εγκρίθηκαν οι Eτήσιες Οικονομικές Καταστάσεις του 2023.

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση ενέκρινε όλα τα θέματα, μεταξύ των οποίων και η Διανομή Μερίσματος από τα κέρδη της χρήσης 2023, συνολικού ποσού ευρώ 1.073.064,90 ή 0,30 ευρώ ανά μετοχή, με δικαίωμα επανεπένδυσης του μερίσματος, στο πλαίσιο του προγράμματος επανεπένδυσης μερίσματος πενταετούς διάρκειας (2023 – 2028), το οποίο έχει θεσπιστεί, δυνάμει της από 26.07.2023 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας.

Το ανωτέρω ποσό θα προσαυξηθεί με το ποσό, που αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που θα κατέχει η Εταιρεία, στο πλαίσιο του προγράμματος απόκτησης ιδίων μετοχών, κατά την ημερομηνία δικαιούχων (record date), οπότε και θα διαμορφωθεί το τελικό ποσό του μερίσματος ανά μετοχή.

Να σημειωθεί ότι η απόδοση της εσωτερικής αξίας, από την αρχή του έτους, ανήλθε σε 2,46% με την εσωτερική αξία ανά μετοχή να διαμορφώνεται σε 8,58 ευρώ.

Η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται σε discount 20,74% έναντι μέσου discount των τελευταίων 52 εβδομάδων στο 17,55%.

Αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις αποφάσεις, που ελήφθησαν στην Ετήσια Tακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Εταιρείας www.andromeda.eu.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα