Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οδ. Αθανασίου (Lamda) στο Bloomberg: Το έργο του Ελληνικού σύμβολο μιας νέας Ελλάδας που αναγεννάται μετά την κρίση

Το έργο του Ελληνικού είναι σύμβολο μιας νέας Ελλάδος που αναγεννάται μετά από την σκληρή δεκαετία του 2010 - 2020, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development Οδυσσέας Αθανασίου σε συνέντευξη του στο Bloomberg.

Η αγορά ακινήτων ανθεί και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Υπήρξε μεγάλη ευαισθητοποίηση τα τελευταία δύο, τρία χρόνια εξαιτίας μιας κυβέρνησης που είναι πολύ φιλική προς το επιχειρείν. Ο τουρισμός έχει επιστρέψει με αυξημένους ρυθμούς, από τις ΗΠΑ και και από άλλες δυτικές χώρες καθώς και από χώρες της Ασίας, ανέφερε ο Οδυσσέας Αθανασίου.

Ερωτηθείς για την αστική ανάπλαση του Ελληνικού, επισήμανε ότι η πρώτη φάση καλύπτει όλη την ακτογραμμή των τεσσάρων χιλιομέτρων και θα περιλαμβάνει ξενοδοχεία, κατοικίες και εμπορικούς προορισμούς, σχολεία, χώρους εκπαίδευσης και υγείας. Αναμένουμε στην πρώτη φάση να είναι έτοιμα περίπου 1500 διαμερίσματα, πολλά από τα οποία μέχρι τα Χριστούγεννα του 2026 με τους κατοίκους να ζουν εκεί. Στην πρώτη φάση περιλαμβάνεται και μια μοναδική Μαρίνα καθώς και ο εμπορικός προορισμός Rιviera Galleria που θα έχει high end καταστήματα μόδας και εστίασης, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development.

Με βάση στοιχεία ανεξάρτητου οργανισμού, είπε ο κ. Αθανασίου, το έργο του Ελληνικού, θα προσθέσει στο ΑΕΠ της χώρας περίπου 2,5 ποσοστιαίες μονάδες και 70.000 - 80.000 θέσεις εργασίας, ενώ θα προσελκύσει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο τουρίστες.

Ο κ. Αθανασίου έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι μόλις 2,5 χρόνια από την υπογραφή της εξαγοράς των μετοχών από τη LAMDA το έργο του Ελληνικού έχει λειτουργική κερδοφορία (που φθάνει τα 65 εκατ. ευρώ), ενώ οι συνολικές εισπράξεις από πωλήσεις ακινήτων ανήλθαν σε 641 εκατ. ευρώ (από την έναρξη του έργου μέχρι την 31.03.2024).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ