Νέα
  • ΓΔ: 1442.21 -2.04%
  • Τζίρος: 134,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Θωρακίζεται» η Ξάνθη - Τι περιλαμβάνει η δωρεά της JTI για την πυροπροστασία

Στην πυροπροστασία του περιαστικού δάσους της Ξάνθης, η οποία το περσινό καλοκαίρι βίωσε τον πύρινο εφιάλτη και την καταστροφή του δάσους της Δαδιάς, αλλά και στην ενίσχυση της ασφάλειας των κατοίκων της στοχεύει η δωρεά ύψους 328.000 ελβετικών φράγκων (350.000 ευρώ) του κοινωφελούς ελβετικού οργανισμού «The JTI Foundation», που χρηματοδοτείται από ττην JTI και ειδικεύεται στην υποστηριξη πρωτοβουλιών για τη διαχείριση καταστροφών.

H υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Ξάνθης, διάρκειας επτά μηνών διεξήχθη χθες παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, τον πρόεδρο του JT GroupMutsuo Iwai, τον δήμαρχο Ξάνθη, Στράτo Κοντό και την κ. Lucine Ovumyan μέλος του ΔΣ «The JTI Foundation». Την υλοποίηση του έργου ανέλαβε η Space Hellas.

Η υπογραφή του μνημονίου έγινε στο περιθώριο του συνεδρίου με θέμα «Προωθώντας την Καινοτομία στην Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών - Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών: Μία Πράξη Πολιτισμού», που διοργάνωσε η JTI Hellas σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα.

Είναι σημαντικό ότι η ιαπωνική πολυεθνική επιλέγει να επενδύει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα να στηρίζει την Ξάνθη, όπου διατηρεί το εργοστάσιο ΣΕΚΑΠ, με μια ενέργεια με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα, με στόχο την ενίσχυση της περιφερειακής βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας. Μάλιστα o ηγέτης του ιαπωνικού κολοσσού, Mutsuo Iwai, βρέθηκε στην Ελλάδα, και είχε επαφές με τον πρωθυπουργό. 

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα, κ. Πρόεδρε, για τη δωρεά που θα κάνετε στον Δήμο Ξάνθης και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Πρόκειται για ένα πολύτιμο δώρο, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου έτους, που έπληξαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα την περιοχή της βορειοανατολικής Ελλάδας, όπου χάσαμε μέρος ενός εκ των σημαντικότερων δασών μας, του δάσους της Δαδιάς. Θα ήθελα να δώσω ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης και συναγερμού που θα εγκαταστήσουμε στο περιαστικό δάσος της Ξάνθης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο κ.Mutsuo Iwai, σημείωσε: «Οι δεσμεύσεις μας θα βοηθήσουν και τα δύο έθνη να προστατευτούν από φυσικές καταστροφές. Η JT ανέλαβε την πρωτοβουλία να προωθήσει τη συμφωνία γιατί η Ιαπωνία έχει μακρά εμπειρία στην πρόληψη όσο και πρόβλεψη φυσικών καταστροφών και προτίθεται να βοηθήσει την Ελλάδα. Οι προκλήσεις δεν γνωρίζουν σύνορα αλλά κοινές αντιδράσεις» επισήμανε ο Mutsuo Iwai,.

►Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Επενδύσεις πάνω από €2 δισ. για την ενίσχυση των υποδομών πολιτικής προστασίας

Τι περιλαμβάνει το έργο πυροπροστασίας του περιαστικού άλσους Ξάνθης

Σύμφωνα με το μνημόνιο που υπογράφηκε, μέσω της δωρεάς θα αγοραστούν και προσφερθούν στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης και τον Δήμο Ξάνθης τα εξής:

►Για το Πυροσβεστικό Σώμα

  • 20 ζεύγη μπότες πυροσβεστών
  • 23 πυρίμαχες στολές πυροσβετών

► Για το Δήμο Ξάνθης

  • Δύο δεξαμενές νερού, που θα τοποθετηθούν στο περιαστικό άλσος της πόλης, χωρητικότητας 52 κυβικών μετά έκαστη, μαζί με τις βάσεις τους από σκυρόδεμα καθώς και τα υλικά που απαιτούνται για τη σύνδεση τους με το τοπικό δίκτυο ύδρευσης
  • Πλήρες πληροφοριακό σύστημα για τον έγκαιρο εντοπισμό πυρκαγιάς στο περιαστικό άλσος,αποτετλούμενο από:

-Λογισμικό Συντονισμού και Διαχείρισης Περιστατικών Δασικών Πυρκαγιών που θα εγκατασταθεί στο Δήμο Ξάνθης

-Έναν πυλώνα ανίχνευσης πυρκαγιάς ύψους 3 μέτρων, που θα εγκατασταθεί στην οροφή του δημαρχείου Ξάνθης, με μετεωρολογικό σταθμό και δύο κάμερες παρακολούθησης υψηλής ανάλυσης που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για την ειδοποίηση σε περίπτωση πυρκαγιάς

-Ένα σύστημα ψηφιακής σήμανσης για την ενημέρωση του κοινού, συνοδευόμενο από λογισμικό διαχείρισης και προβολής περιεχομένου,

-Διετή εγγύηση εξοπλισμού και μονοετή συντήρηση και τεχνική υποστήριξη για τον εξοπλισμό και το λογισμικό

Ας σημειωθεί ότι ο όμιλος JTI, είναι επίσημος υποστηρικτής του Έτους Πολιτισμού & Τουρισμού 2024, για τη συμπλήρωση 125 χρόνων διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ιαπωνίας με δράσεις για την ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και την επαφή με την ιαπωνική κουλτούρα.

Μέσω της θυγατρικής της JT Hellas (ΣΕΚΑΠ Ξάνθης), είναι χορηγός και υποστηρικτής με συστηματική συντήρηση του πρώτου δημόσιου αυθεντικού ιαπωνικού πάρκου της Αθήνας (πλατεία Νηρηίδων) και των κήπων του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ