Νέα
  • ΓΔ: 905.13 +0.34%
  • Τζίρος: 72,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Europ Assistance: 30 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Ελλάδα

Τριάντα χρόνια επιτυχημένης δραστηριότητας στην Ελλάδα γιορτάζει φέτος η Europ Assistance Greece, θυγατρική της Europ Assistance με έδρα τη Γαλλία, ηγέτιδας εταιρείας σε ασφαλιστικές υπηρεσίες Παροχής Φροντίδας και Βοήθειας. Εχοντας ξεκινήσει την πορεία της στην ελληνική αγορά το 1991, το 2020 βρήκε την εταιρεία με ενισχυμένη κερδοφορία, γεγονός που συνιστά ένα πραγματικό case study επιτυχούς ανάπτυξης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, αυτό επετεύχθη υπό συνθήκες αβεβαιότητας λόγω πανδημίας και των επιπτώσεων που αυτή έφερε σε κάθε κλάδο οικονομικής δραστηριότητας. Το μυστικό της επιτυχίας της Europ Assistance συνίσταται στην εξαιρετική ομάδα διοίκησης, την προσήλωση στη βελτιστοποίηση διαδικασιών, την ανάπτυξη εργασιών με νέες καινοτόμες υπηρεσίες αλλά και τις νέες συνεργασίες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Europ Assistance Greece, κ. Ιωάννης Πετούλης, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι ξεπερνώντας τις προσδοκίες, κυρίως λόγω της έμφασης στην αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα των εργασιών μας και την εισαγωγή νέων υπηρεσιών παράλληλα με τα παραδοσιακά product lines, η Europ Assistance Greece κατάφερε το 2020 να συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών του Group με τις καλύτερες επιδόσεις, σε όρους επίτευξης στόχων και καινοτόμων υπηρεσιών.

Παράλληλα, επισημαίνει πως η επένδυση της εταιρείας στην τεχνολογία και την καινοτομία, αφήνει παρακαταθήκη για ένα ακόμα καλύτερο 2021 μέσα από τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών που μόνο στόχο έχουν τον πολλαπλασιασμό των ωφελειών που απολαμβάνουν οι ασφαλισμένοι της Europ Assistance.

Κλάδος Αυτοκινήτου: Με... όχημα την καινοτομία

Στον κλάδο του Αυτοκινήτου η Europ Assistance έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής των καινοτόμων υπηρεσιών της και συνεχίζει να πρωτοπορεί εισάγοντας νέες μεθόδους διευκόλυνσης των πελατών της. Χαρακτηριστικά, η εταιρεία προσφέρει τα εξής:

  • νέα ψηφιακή εφαρμογή υποβολής αιτήματος οδικής βοήθειας και παρακολούθησης της πορείας του οχήματος βοήθειας με ταυτόχρονη εκτίμηση χρόνου άφιξης
  • πλήρως εξοπλισμένα οχήματα, τα οποία είναι σε θέση να προσφέρουν on the spot αποκατάσταση βλάβης σε ποσοστό 50%, αυξάνοντας κατακόρυφα την ικανοποίηση των πελατών
  • νέα οχήματα heavy duty 4×4 χάρη στα οποία η εταιρεία προσφέρει τις υπηρεσίες της ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία (ενδεικτικά, σε υπόγεια και ολισθηρά εδάφη) με διευρυμένες δυνατότητες επέμβασης. Πρόκειται για δικαίωση της στρατηγικής επιλογής που έκανε η Europ Assistance Greece να ανανεώσει τον στόλο της με οχήματα που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής.

Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο η Europ Assistance ξεκίνησε το 2021, την εμπορική διάθεση της υπηρεσίας ανέπαφης παραλαβής και παράδοσης οχήματος (Pick Up & Drop). Πρόκειται για υπηρεσία η οποία βασίζεται σε πλήρως αυτοματοποιημένη εμπειρία χρήστη μέσω ειδικών digital εφαρμογών. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι το προσωπικό της εταιρείας ανταποκρίνεται στα πλέον αυστηρά standards υγιεινής και ασφάλειας, χαρακτηριστικό απόλυτα απαραίτητο υπό το πλαίσιο των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών.  

Ενα ακόμα κρίσιμο βήμα για την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών προς τους πελάτες είναι και η υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία 
αξιοποιεί τα big data, ένα τεχνολογικό εργαλείο το οποίο βοηθά στην επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων της Europ Assistance. Παράλληλα, η εταιρεία έχει ξεκινήσει να υποστηρίζει στα συμβόλαιά της τα ηλεκτρικά οχήματα, ενώ σε συνεργασία με καταξιωμένους technology partners παρακολουθεί τις εξελίξεις στον χώρο της τηλεματικής. Μάλιστα, στα άμεσα σχέδια της Europ Assistance Greece είναι και η εισαγωγή στην ελληνική αγορά καινοτόμων προγραμμάτων Automatic Crash Notification και συσκευών που συνδέονται με το όχημα (OBD). Στόχος είναι η περαιτέρω αυτοματοποίηση υπηρεσιών βοήθειας καθώς και η διευκόλυνση των διαδικασιών διαχείρισης των claims από πλευράς συνεργαζόμενων ασφαλιστικών.

Τηλεϊατρική και Ανέπαφη Εξυπηρέτηση - Καινοτόμες λύσεις για σύγχρονες προκλήσεις

Με τις συνθήκες στις συναλλαγές να ακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις που φέρνει η τεχνολογία, η Europ Assistance Greece δραστηριοποιήθηκε στις ανέπαφες υπηρεσίες βοήθειας, εκμεταλλευόμενη τις εξελιγμένες υποδομές, το εξειδικευμένο προσωπικό, τη διεθνή τεχνογνωσία και το Contact Center της, το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση καθημερινά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι κατ’ οίκον υπηρεσίες εξέτασης και υγειονομικής φροντίδας, τις οποίες η Europ Assistance Greece υιοθέτησε ήδη από τα τέλη του 2020, σηματοδοτώντας την είσοδό της στον κλάδο Υπηρεσιών ανάγκης Υγείας, προετοιμάζοντας, έτσι, το έδαφος για την τηλεϊατρική και εξειδικευμένες υπηρεσίες ιατρικής ανάγκης από απόσταση. Εντός του 1ου εξαμήνου του 2021 αναμένεται να είναι διαθέσιμη η απομακρυσμένη επικοινωνία με ευρύ φάσμα ιατρικών ειδικοτήτων, σε απόλυτα ασφαλές τεχνολογικά περιβάλλον και σε 24ωρη βάση με προσιτό κόστος. Πρόκειται για πλαίσιο υπηρεσιών οι οποίες βρίσκονται ήδη στην τελική φάση υλοποίησης. 

 

Η έλευση του 5G, της νέας τεχνολογίας ασύρματης δικτύωσης και στη χώρα μας, φέρνει μαζί της και μια ολότελα νέα υπόσταση στη χρήση και κυρίως στην αξιοποίηση των  big data. Σε αυτό το νέο περιβάλλον που αναδύεται, η Europ Assistance Greece ανοίγει την ομπρέλα υπηρεσιών της στην παροχή υπηρεσιών τεχνικής βοήθειας στο Σπίτι και την Επιχείρηση, διευρύνοντας τις συνεργασίες της με εξειδικευμένα δίκτυα τεχνικών. Το πεδίο αυτό συνιστά στην πράξη την επόμενη μέρα των έξυπνων σπιτιών και επιχειρήσεων μέσω του IoT, του περίφημου Internet of Things, μέσω του οποίου δεκάδες ή και εκατοντάδες συσκευές - αισθητήρες θα μπορούν ανταλλάσσουν πληροφορίες και δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.   

Εν κατακλείδι, η φιλοσοφία της Europ Assistance συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο, Καινοτομία, Βελτιστοποίηση Διαδικασιών και Δεικτών Παρακολούθησης, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο. Ετσι, με πλήρη προγράμματα εκπαίδευσης και ατομικής αξιολόγησης και βελτίωσης για όλο το Προσωπικό Πρώτης Γραμμής, υπερσύγχρονο Contact Center με ταυτόχρονη υποστήριξη όλων των κλάδων δραστηριότητας, καθημερινές έρευνες ικανοποίησης πελατών και προσεκτικές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη συνεχώς στους πελάτες της, επιβεβαιώνοντας καθημερινά το μότο «You Live, We Care!».   

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ