Νέα
  • ΓΔ: 877.99 +0.19%
  • Τζίρος: 39,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελλάκτωρ: Νέο ραντεβού ζητούν οι εφοπλιστές για μεγαλύτερο ΔΣ και μέγιστη συναίνεση

Έκτακτη Γενική Συνέλευση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ
Ελλάκτωρ / Πηγή: ellaktor.com

Η συνάντηση της περασμένης εβδομάδας με δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Ελλάκτωρ (Ξενόφο και Μπουλούτα) δεν φαίνεται ότι ικανοποίησε το εφοπλιστικό δίδυμο των Μπάκου-Καϋμενάκη, οι οποίοι με ανοικτή επιστολή ζητούν νέα συνάντηση με τους δύο μεγάλους μετόχους μειοψηφίας, την Reggeborgh Invest B.V. και τον Λεωνίδα Μπόμπολα.

Μάλιστα ζητούν όπως αυτή η συνάντηση πραγματοποιηθεί πριν από την καταληκτική ημερομηνία της Παρασκευής 26 Μαρτίου οπότε και θα προταθεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να συμφωνήσουν σε κοινή λύση.

Υπογραμμίζουν την ανάγκη διεύρυνσης του ΔΣ από πέντε σε 11 μέλη και τη μέγιστη δυνατή συναίνεση μεταξύ των βασικών μετόχων του ομίλου.

Τι λένε στην επιστολή

Το πλήρες κείμενο της «ανοικτής επιστολής» της Greenhill Investment Limited, η οποία κατέχει το 25,58% των μετόχων της Ελλάκτωρ, έχει ως εξής:

«Ως βασικοί μέτοχοι της Ελλάκτωρ, μιας μεγάλης εταιρείας, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών η οποία δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, σε δεκάδες χώρες, έχουμε ευθύνη όχι μόνον για τα κεφάλαια που έχουμε επενδύσει αλλά και ευρύτερα για την πορεία και την συμβολή της στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Έχουμε ήδη εξαντλήσει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε το επενδυτικό κοινό για μια πρωτοβουλία συναίνεσης που απευθύνουμε προς τους άλλους δύο μεγάλους μετόχους.

Παρακολουθούμε με ανησυχία την κατάσταση στην οποία έχει εμπλακεί η εταιρεία και καλούμε ανοικτά, ως βασικοί μέτοχοι τους δύο μεγάλους μετόχους μειοψηφίας Reggeborgh Invest B.V. και Λ. Μπόμπολα, να προσέλθουν σε διάλογο πριν από την καταληκτική ημερομηνία της Παρασκευής 26 Μαρτίου οπότε και θα προτείνουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.), προκειμένου να συμφωνήσουμε σε κοινή λύση.

Πιστεύουμε στην ανάγκη διεύρυνσης του Δ.Σ. ώστε να γίνει 11μελές και κυρίως να έχει συμμορφωθεί με τα κριτήρια καταλληλότητας που ορίζουν η νομοθεσία και οι ορθές πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης.

Η πρότασή μας διασφαλίζει την ανάδειξη Διοικητικού Συμβούλιου που θα συγκεντρώνει την μέγιστη δυνατή συναίνεση που είναι αναγκαία ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του μέλλοντος».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ