Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Coral: Μπήκε και στην αγορά της Βόρειας Μακεδονίας με δύο πρατήρια

Πρατήριο Shell
Πρατήριο Shell / Πηγή: Coral SA

Στην αγορά λιανικής καυσίμων της Βόρειας Μακεδονίας εισήλθε η Coral Α.Ε., του ομίλου Motor Oil. Ειδικότερα, η Coral Fuels Skopje, θυγατρική της Coral A.E, ξεκίνησε τη λειτουργία των δύο πρώτων πρατηρίων καυσίμων στη γειτονική χώρα με το εμπορικό σήμα Shell, στον αυτοκινητόδρομο «Φιλία» στην περιοχή Smokvica, εντός των ορίων του δήμου Γευγελής, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Η Coral Fuels Skopje έχει εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας μακράς διαρκείας για τη μάρκα Shell. Η άδεια περιλαμβάνει την υποστήριξη και μεταβίβαση τεχνογνωσίας, όσον αφορά στον τομέα των καυσίμων, την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, την παροχή υπηρεσιών και μάρκετινγκ υψηλών προδιαγραφών. Τα πρατήρια θα διαθέτουν βενζίνες Shell Fuelsave Unleaded 95 και V-Power 98 οκτανίων, καθώς και Shell Fuelsave Diesel.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η Coral Fuels Skopje σκοπεύει να επενδύσει την επόμενη περίοδο σε ολόκληρη τη χώρα, ανοίγοντας νέα πρατήρια σε κεντρικά σημεία.

Περιφερειακός παίκτης στα Βαλκάνια με το εμπορικό σήμα της Shell

H Coral A.E. είναι η πρώην Shell Hellas A.E., εταιρεία που μετονομάστηκε τον Ιούνιο του 2010 μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της από την Motor Oil Hellas. Σημειώνεται ότι η Coral διαθέτει άδεια λειτουργίας πρατηρίων Shell για τις αγορές της Κύπρου, της Σερβίας και της Κροατίας και στοχεύει να αναδειχθεί σε περιφερειακό παίκτη στα Βαλκάνια, παρέχοντας υψηλής ποιότητας καύσιμα και υπηρεσίες υπό το εμπορικό σήμα της Shell.

Η Coral δραστηριοποιείται από το 2017 στην αγορά λιανικής εμπορίας της Κύπρου μέσω της θυγατρικής της Coral Energy Products Cyprus Limited η οποία λειτουργεί 32 πρατήρια εκ των οποίων τα 29 με το εμπορικό σήμα Shell. Ακόμη, από το 2018 δραστηριοποιείται στην αγορά της Σερβίας μέσω της θυγατρικής της Coral SRB d.o.o Beograd η οποία λειτουργεί 4 πρατήρια με το σήμα Shell.

Η είσοδος στην Κροατία

Τέλος στις αρχές της χρονιάς, η θυγατρική της Coral στην Κύπρο, Medsympan Limited, ολοκλήρωσε την απόκτηση του 75% των μετοχών της κροατικής εταιρείας Apios d.o.o., αντί τιμήματος 11,2 εκατ. ευρώ. Η Apios d.o.o., η οποία ιδρύθηκε το 2009, δραστηριοποιείται στη λιανική και χονδρική εμπορία υγρών καυσίμων, διαθέτει δίκτυο 26 πρατηρίων με το εμπορικό σήμα Apios d.o.o και μερίδιο αγοράς 3%.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Apios d.o.o. θα μετονομαστεί σε Coral Croatia d.o.o. ενώ σταδιακά το δίκτυο των πρατηρίων της θα λειτουργεί υπό το εμπορικό σήμα της Shell  βάσει συμφωνητικού χρήσης σημάτων (trademark lisense agreement) με τη Shell Brands International B.V.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα