Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο ΑΔΜΗΕ διαψεύδει «κατηγορηματικά» δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή σχετικά με πιθανή αλλαγή στον σχεδιασμό του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ (Great Sea Interconnector - GSI).
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα με τίτλο «Αντί για Κύπρο, το καλώδιο πάει προς Δωδεκάνησα» που δημοσιεύτηκε στις 11 Μαΐου 2025, κάνει λόγο για αλλαγή κατεύθυνσης στο έργο του Great Sea Interconnector. Ο ΑΔΜΗΕ, ωστόσο, τονίζει πως τα σενάρια αυτά «δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα» και ότι αποκαλύπτουν άγνοια των όρων που διέπουν τα ευρωπαϊκά έργα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και των προβλεπόμενων διαδικασιών για ηλεκτρικές διασυνδέσεις.
Ο διαχειριστής επισημαίνει ότι παραμένει προσηλωμένος στην υλοποίηση του έργου στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ και συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία χρηματοδοτεί την ηλεκτρική διασύνδεση με 657 εκατ. ευρώ.