Την επέκταση της ΔΕΗ στην σταθερή τηλεφωνία μέσα από το δίκτυο που έχει ήδη αναπτύξει για το ίντερνετ (ΔΕΗ fiber) προανήγγειλε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, μιλώντας στο Capital Markets Day 2025, σήμερα στο Λονδίνο.
Ο κ. Στάσσης απαντώντας σε ερώτηση αναλυτών, αν και πότε η ΔΕΗ θα παρέχει και υπηρεσίες φωνής μέσω του ευρυζωνικού ίντερνετ (VOIP) απάντησε «very shortly», προαναγγέλοντας έτσι την είσοδο της ΔΕΗ και στον κόσμο της σταθερής τηλεφωνίας.
Η ΔΕΗ θα εκμεταλλευθεί το εναέριο δίκτυο καλωδίων που χτίζει και μέσω αυτού θα παρέχει πλέον και υπηρεσίες φωνής μαζί με υπηρεσίες ίντερνετ.
Το στρατηγικό σχέδιο της ΔΕΗ άλλωστε προβλέπει πως το εναέριο δίκτυο καλωδίων θα φτάσει σε 3,8 εκατ. νοικοκυριά το 2028, με τον πήχη για τα διασυνδεδεμένα νοικοκυριά να φτάνει στα 590.000 νοικοκυριά την ίδια χρονιά.