Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γ. Στάσσης: Οδηγός η ΔΕΗ στην ενεργειακή μετάβαση - Οι 3 άξονες των επενδύσεων

Γιώργος Στάσσης - ΔΕΗ
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης /πηγή: Eurokinisi

Τριπλή είναι η συνεισφορά της ΔΕΗ στην επίτευξη των εθνικών στόχων στον χώρο της ενέργειας, είπε, μιλώντας στο συνέδριο της Capital Link, ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης.

«Πρώτον ανοίγει το δρόμο με την απολιγνιτοποίηση, δεύτερον επενδύει στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στις οποίες στοχεύει να αυξήσει σημαντικά το μερίδιο αγοράς της και στηρίζει και τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας και τρίτον δημιουργεί ένα ευέλικτο δίκτυο που θα βοηθήσει την ανάπτυξη των ΑΠΕ», τόνισε.

Όπως εξήγησε, το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ για τα επόμενα χρόνια έχει τρεις πυλώνες ανάπτυξης.

  • Πρώτος πυλώνας, το δικό μας πράσινο σχέδιο με την επιτάχυνση της απολιγνιτοποίησης και τις επενδύσεις στις ΑΠΕ.
  • Δεύτερος πυλώνας η ψηφιοποίηση και η λειτουργική αποδοτικότητα, με νέες τεχνολογίες σε όλους τους τομείς και ειδικά στα δίκτυα.
  • Τρίτος πυλώνας η σχέση με τον πελάτη και οι νέες υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας και νέες δραστηριότητες, όπως η ηλεκτροκίνηση.

«Η εταιρεία θα αναδιατάξει την παραγωγή της, μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων και επενδύοντας στις ΑΠΕ και στο δίκτυό της. Οι επενδύσεις που θα γίνουν στο δίκτυο ύψους 1,6 δισ. ευρώ θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της, με νέες επενδύσεις και τεχνολογίες όπως οι έξυπνοι μετρητές, που θα βοηθήσουν τη διείσδυση των ΑΠΕ και θα αυξήσουν την αποδοτικότητά της. Επίσης θα στηρίξει την ηλεκτροκίνηση τοποθετώντας 1000 φορτιστές ξεκινώντας από το 2021», τόνισε.

Ενεργειακή Μετάβαση και target model

Το target model φέρνει μια νέα πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και αντιμετωπίζουμε. Oπως εξήγησε, «ζούμε στην ενεργειακή μετάβαση, που σημαίνει περισσότερες ΑΠΕ αλλά και μια νέα ηλεκτρική αγορά.

Θα γίνονται διμερή συμβόλαια, μεταξύ των παραγωγών, των aggregators και των επιχειρήσεων, και η ΔΕΗ θα είναι η πρώτη που θα εγκαινιάσει τέτοιου είδους συμβόλαια».

«Η ΔΕΗ λόγω της καθετοποιημένης δομής της διαθέτει σήμερα μοναδική θέση για να οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση και να κερδίσει από την ανάπτυξη του κλάδου».

Κινηθήκαμε πιο γρήγορα προς το μέλλον

Αναφερόμενος στην επίδραση της πανδημίας, στη λειτουργία της ΔΕΗ, είπε ότι «οι εξαιρετικές συνθήκες που συναντήσαμε το 2020 λόγω της πανδημίας, έκαναν τη ΔΕΗ να προχωρήσει γρήγορα στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και εφαρμογών, να καθιερώσει την εργασία από απόσταση, να επανασχεδιάσει τα κανάλια εξυπηρέτησης πελατών, να υιοθετήσει ηλεκτρονικές πληρωμές που αυξήθηκαν κατά 80%, για να καταφέρει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της συγκυρίας. Η συγκυρία μας έδωσε ένα σπρώξιμο για να κινηθούμε πιο γρήγορα υιοθετώντας την ψηφιοποίηση ώστε να είμαστε πιο έτοιμοι για το μέλλον».

Τέλος, η ΔΕΗ, σημείωσε, «θα δημιουργήσει αξία για τους μετόχους της, μέσα από ένα βιώσιμο πλάνο ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ