Νέα
  • ΓΔ: 1220.89 +1.51%
  • Τζίρος: 139,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Προς οριστικοποίηση το mega deal ΔΕΗ - RWE για τις ΑΠΕ

ΡΑΕ: Ολοκληρώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων συνολικής ισχύς 45,5 GW
Πηγή: Eurokinissi

Ζήτημα εβδομάδων είναι πλέον η οριστικοποίηση της συμφωνίας ανάμεσα στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες και την RWE, για την από κοινού ανάπτυξη επενδύσεων στον τομέα τον Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από χθεσινές, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αναφερόμενος στο Μνημόνιο Κατανόησης (ΜοU) μεταξύ ΔΕΗ και RWE για κοινές επενδύσεις στην αγορά των ΑΠΕ, δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες η επιδιωκόμενη συμφωνία θα λάβει την έγκριση της ΔΕΗ.

Οπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, στόχος της ΔΕΗ και της RWE είναι η εμβληματική αυτή επένδυση να υλοποιηθεί στον ταχύτερο δυνατό χρόνο και πρόσθεσε ότι αποτελεί μια από τις δύο μεγαλύτερες «πράσινες» επενδύσεις στη χώρα με «άρωμα» Γερμανίας. Ως δεύτερη ανέφερε την πιλοτική επένδυση της Volkswagen στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αστυπάλαια.

Σημειώνεται ότι το MoU μεταξύ ΔΕΗ και RWE υπεγράφη πέρυσι τον Μάρτιο στο Βερολίνο στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ. Στο επίκεντρο του σχεδίου βρίσκεται η επένδυση για την εγκατάσταση μεγάλων φωτοβολταϊκών στις εκτάσεις ορυχείων της Πτολεμαiδας στην Δυτική Μακεδονία ενώ δεν αποκλείεται και η υλοποίηση άλλων επενδύσεων ΑΠΕ.

Στη νέα στρατηγική επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ψηφιακή τεχνολογία είχε εστιάσει άλλωστε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, αναλύοντας τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της εταιρείας, που στοχεύουν σε μια νέα πελατεία, μετά την απολιγνιτοποίηση, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.  «Οι ζημιογόνες επιχειρήσεις από την διαδικασία απολιγνιτοποίησης θα αντικατασταθούν από πιο κερδοφόρες και αποδοτικές δραστηριότητες. Η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία ριζικής στροφής προς την τεχνολογία, καθώς η αύξηση του ανταγωνισμού στις παραδοσιακές της επιχειρήσεις, όπως η διανομή ηλεκτρικού ρεύματος, επιβάλλουν την αλλαγή, η οποία είχε ήδη καθυστερήσει».

  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ