Νέα
 • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
 • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Power Pass: Νέες πληρωμές αυτή την εβδομάδα - Ποιοι πάνε ταμείο - Ποιοι ακολουθούν τον Αύγουστο

Πηγή: Pexels

Νέα πληρωμή δικαιούχων του power pass αναμένεται εντός της εβδομάδας για καταναλωτές που υπέβαλλαν αίτηση στην σχετική ψηφιακή πλατφόρμα, αλλά αυτή δεν εκκαθαρίστηκε εγκαίρως ώστε να πληρωθούν την περασμένη Παρασκευή, 15 Ιουλίου, όταν και πληρώθηκε η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων, δηλαδή 1,9 εκατομμύρια καταναλωτές με μέσο ποσό επιδότησης 120 ευρώ για το 5μηνο Δεκέμβριος 2021 - Μάιος 2022. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για περίπου 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι αναμένεται να πληρωθούν μέσα στην εβδομάδα και έως την ερχόμενη Παρασκευή 22 Ιουλίου. Είναι οι δικαιούχοι για τους οποίους απαιτούνταν, επιπλέον έλεγχοι. Μόλις ολοκληρωθούν αυτοί οι έξτρα έλεγχοι θα ακολουθήσει η εκκαθάριση και στη συνέχεια η πληρωμή. 

Διαβάστε επίσης: Power Pass: Βήμα-βήμα η διαδικασία για να δείτε το ποσό της αποζημίωσης

Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης είναι η συνολική αύξηση των λογαριασμών ρεύματος που έχουν εκδοθεί εντός της χρονικής περιόδου αναφοράς (Δεκέμβριος 2021 - Μάιος 2022) να υπερβαίνει τα 30 ευρώ.

Βήμα-βήμα η διαδικασία

Η διαδικασία για να διαπιστώσει κάποιος αν έχει ή όχι εκκαθαριστεί η αίτηση του είναι συγκεκριμένη και απλή: 

Συνήθως οι δικαιούχοι λαμβάνουν email που έχει την παρακάτω μορφή. Σε αυτό ενημερώνονται οι δικαιούχοι ότι η εκκαθάριση της αίτησης έχει αναρτηθεί στο vouchers.gov.gr/powerpass.

Σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει email, θα πρέπει να μπείτε στη διεύθυνση vouchers.gov.gr/powerpass.

 

ΒΗΜΑ1: Πατώντας στο παραπάνω λινκ οδηγήστε στην πλατφόρμα του gov.gr. Πατάτε στο πεδίο "Είσοδος στην Εφαρμογή" (του power pass).

ΒΗΜΑ 2: Eμφανίζεται η παρακάτω εικόνα, όπου πρέπει να βάλετε τους κωδικούς taxisnet για να γίνει «αυθεντικοποίηση χρήστη».

ΒΗΜΑ 3: Πατάτε «Συνέχεια», προκειμένου να γίνει η ηλεκτρονική ταυτοποίησή σας

ΒΗΜΑ 4: Ελέγξτε τα στοιχεία της ταυτότητάς σας και στη συνέχεια πατήστε το πεδίο «Επιβεβαίωση».

ΒΗΜΑ 5: Στη συνέχεια επιλέγετε δικαιούχο για να συνεχίσετε, πατώντας το βελάκι δίπλα από το πεδίο «ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ». 

ΒΗΜΑ 5: Οδηγήστε στα Στοιχεία Αίτησης, όπου ενημερώνεστε ότι η αίτησή σας βρίσκεται σε κατάσταση «υπό εκκαθάριση». Πατήστε πάνω σε αυτό το πεδίο.

ΒΗΜΑ 6: Εμφανίζεται αναλυτικά ανά μήνα το ποσό της επιδότησης ρεύματος 

ΒΗΜΑ 7: Πατώντας δεξιά στα μπλε βελάκια της παραπάνω εικόνας, μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά στοιχεία της εκκαθάρισης για κάθε μήνα.

 

Δεύτερη ευκαιρία για 400.000 δικαιούχους

Δεύτερη ευκαιρία θα δοθεί σε περίπου 400.000 δικαιούχους που έχουν μείνει εκτός επιδόματος καθώς έχουν πολύ μικρή επιβάρυνση στους λογαριασμούς τους (κάτω από 30 ευρώ για το 6μηνο). Δεν σημαίνει πως θα πληρωθούν όλοι αλλά κάποιοι από αυτούς θα καταστούν δικαιούχοι λόγω του επανυπολογισμού. Με δεδομένο ότι το Power Pass, επεκτείνεται και τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί επανυπολογισμός της επιβάρυνσης για όλο το επτάμηνο από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι και τον Ιούνιο του 2022.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι που δεν ανήκουν στην ομάδα δικαιούχων που θα πληρωθεί σήμερα θα λάβουν χρήματα στα τέλη του Αυγούστου ή στις Αρχές Σεπτεμβρίου.

Για παράδειγμα:

Περίοδος Δεκέμβριος 2021 - Μάιος 2022

 • Νοικοκυριό με συνολική ρήτρα αναπροσαρμογής 282 ευρώ το 6μηνο Δεκέμβριος 2021 - Μάιος 2022 
 • Έλαβε αθροιστικά την ίδια περίοδο επιδοτήσεις από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και εκπτώσεις από τον πάροχο του 254 ευρώ. 
 • Συνολική επιβάρυνση 6μήνου : 28 ευρώ
 • Μένει τώρα εκτός επιδότησης

Περίοδος Δεκέμβριος 2021 - Ιούνιος 2022 

 • Το ίδιο νοικοκυριό είχε συνολική ρήτρα αναπροσαρμογής 342 ευρώ το 6μηνο Δεκέμβριος 2021 - Μάιος 2022 
 • Έλαβε αθροιστικά την ίδια περίοδο επιδοτήσεις από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και εκπτώσεις από τον πάροχο του 307 ευρώ. 
 • Συνολική επιβάρυνση 6μήνου : 35 ευρώ
 • Γίνεται δικαιούχος της επιδότησης power pass
 • Θα λάβει 21 ευρώ τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτέμβρη

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά υποβλήθηκαν 2.952.778 αιτήσεις, που αφορούν 2.530.597 φυσικά πρόσωπα και από αυτά αναρτήθηκαν ενημερωτικά εκκαθάρισης για 1,9 εκατ. την περασμένη Παρασκευή.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ