Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η BP «σπάει τα κοντέρ»: Ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη 8,2 δισ. δολαρίων

Πηγή: AP

Ισχυρότερα από τα αναμενόμενα είναι κέρδη που ανακοίνωσε η BP το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με το CNBC.

Η βρετανική ενεργειακή εταιρεία είχε καθαρά κέρδη 8,2 δισ. δολάρια το τρίμηνο έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Το προηγούμενο τρίμηνο τα κέρδη της είχαν φθάσει τα 8,5 δισ. δολάρια. ενώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτοyς τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν στα 3,3 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv ανέμεναν καθαρά κέρδη 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο.

Η BP ανακοίνωσε επίσης άλλα 2,5 δισ. δολάρια σε επαναγορές μετοχών.

«Τα αποτελέσματα αυτού του τριμήνου αντικατοπτρίζουν ότι συνεχίζουμε να αποδίδουμε ενώ μετασχηματιζόμαστε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BP Bernard Looney.

«Παραμένουμε επικεντρωμένοι στο να βοηθήσουμε στην επίλυση του ενεργειακού ζητήματος στο τρίπτυχο: ασφάλεια, ενέργεια οικονομικά προσιτή και με χαμηλότερη κατανάλωση άνθρακα. Παρέχουμε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που χρειάζεται ο κόσμος σήμερα – ενώ ταυτόχρονα – επενδύουμε για να επιταχύνουμε την ενεργειακή μετάβαση», δήλωσε ο Looney.

Οι μετοχές της BP έχουν σημειώσει άνοδο άνω του 45% σε ετήσια βάση.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο ανέφεραν υψηλότερα κέρδη τους τελευταίους μήνες, επωφελούμενες από την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε τη Δευτέρα τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες να σταματήσουν την «πολεμική κερδοσκοπία» και απείλησε με υψηλότερους φόρους εάν οι κολοσσοί της βιομηχανίας δεν εργαστούν για τη μείωση των τιμών του φυσικού αερίου.
 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ