Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ρεύμα: Μικρή παράταση από τη ΡΑΑΕΥ στους προμηθευτές για τα αποκαλυπτήρια των νέων τιμολογίων του 2024

Περιθώριο 10 ημερών αναμένεται να δώσει η ΡΑΑΕΥ στις εταιρείες προμήθειας, σύμφωνα με πληροφορίες, για να ενημερώσουν τους καταναλωτές για τα νέα τιμολόγιά τους, που θα μπουν σε εφαρμογή από το 2024, μετά την ανακοίνωση του νέου τιμολογίου από τον υπουργό Ενέργειας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.

►Διαβάστε επίσης: Εθελοντική αγορά άνθρακα: Το νέο σύστημα για την προστασία των δασών και η επιδότηση

Την επόμενη εβδομάδα τα αποκαλυπτήρια του νέου τιμολογίου

Ο υπουργός Ενέργειας, πρόκειται κατά πληροφορίες να ανακοινώσει τα χαρακτηριστικά του νέου τιμολογίου την επόμενη εβδομάδα, κοντά στην 1η Νοεμβρίου.

Οι εταιρείες προμήθειας όφειλαν να ενημερώσουν τους καταναλωτές για τα νέα τιμολόγια μέχρι τις 31/10 κάτι που όμως δεν είναι δυνατόν πλέον και για αυτό η Ρυθμιστική Αρχή θα τους δώσει μικρή παράταση.

Κυμαινόμενο το νέο τιμολόγιο

Υπενθυμίζεται ότι το τιμολόγιο που θέλει να προσθέσει ο υπουργός Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης στα νέα τιμολόγια που θα ισχύουν από τον Ιανουάριο, είναι κυμαινόμενο, με ρήτρα προσαρμογής αλλά θέτει όρια στον τρόπο εφαρμογής της ρήτρας αναπροσαρμογής, στοχεύοντας να αυξήσει τον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών προμήθειας.

Μάλιστα αναμένεται νέα νομοθετική ρύθμιση για το νέο τιμολόγιο, αλλά και άλλες ρυθμίσεις που θα περιορίζουν τις ρευματοκλοπές και τους κακοπληρωτές σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα έξτρα κόστη ενέργειας που τελικά πληρώνει το σύνολο των καταναλωτών.

►Διαβάστε επίσης: Τι γυρεύει η ΔΕΗ στον Κωτσόβολο και ο «γάμος» της ενέργειας με τη λιανική ηλεκτρονικών ειδών

Η πρόθεση του Υπουργείου Ενέργειας

Όσον αφορά στο τιμολόγιο, πρόθεση του υπουργείου είναι να νομοθετήσει ένα κυμαινόμενο τιμολόγιο με ρήτρα αναπροσαρμογής στο οποίο θα μεταπέσουν οι καταναλωτές που δεν έχουν υπογράψει συμβόλαια προμήθειας.

Το χαρακτηριστικό του θα είναι ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής, η οποία θα περιγράφεται στη νομοθετική ρύθμιση, θα βασίζεται σε μια ή περισσότερες μεταβλητές και θα έχει συγκεκριμένα όρια διακύμανσης.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ