Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Hellenic Cables: Επιτυχής ολοκλήρωση του υπεράκτιου αιολικού πάρκου South Fork Wind

Την επιτυχή ολοκλήρωση της συμμετοχής της σε ένα σημαντικό ορόσημο στον κλάδο της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η Hellenic Cables.

Συγκεκριμένα, η South Fork Wind ηλεκτροδότησε με επιτυχία την πρώτη υπεράκτια ανεμογεννήτρια της που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην κατασκευή του πρώτου υπεράκτιου αιολικού πάρκου των ΗΠΑ στα ομοσπονδιακά ύδατα της πολιτείας της Νέας Υόρκης, το οποίο θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές σε περίπου 70.000 σπίτια.

Η Hellenic Cables ανέλαβε τον σχεδιασμό, την κατασκευή, την προμήθεια, τον τερματισμό και τις δοκιμές 30 χλμ. υποβρύχιων καλωδίων inter array 66kV με μόνωση XLPE και των σχετικών εξαρτημάτων τους. Τα καλώδια κατασκευάστηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του υπεράκτιου αιολικού πάρκου South Fork Wind σηματοδοτεί την πρώτη επιτυχημένη παράδοση έργου της Hellenic Cables στον αναπτυσσόμενο τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ αποδεικνύοντας με τη συμμετοχή της σε αυτό το πρωτοποριακό έργο, την αφοσίωση και την τεχνογνωσία της Εταιρίας.

Ο Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings, δήλωσε: «Η παράδοση του υπεράκτιου αιολικού πάρκου South Fork Wind αποδεικνύει τη δέσμευσή μας στην υπεράκτια αιολική βιομηχανία των ΗΠΑ. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με ηγέτες του κλάδου όπως η Ørsted και η Eversource σε ένα έργο που θα συμβάλλει στην εξέλιξη του ενεργειακού κλάδου των ΗΠΑ».

Η Hellenic Cables έχει ήδη ένα μεγάλο σε αξία ανεκτέλεστο έργων στον τομέα των υπεράκτιων αιολικών πάρκων των ΗΠΑ, με συμβόλαια για την προμήθεια υποβρυχίων καλωδίων inter arrayμεταξύ των ανεμογεννητριών σε εμβληματικά έργα, όπως τουπεράκτιο αιολικό πάρκο Revolution Wind στο Κονέκτικατ και το Ρόουντ 'Αϊλαντ, το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Southcoast Wind στη Μασαχουσέτη και το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Dominion's Coastal Virginia Offshore Wind.

Ο Κώστας Σαββάκης, γενικός διευθυντής της Hellenic Cables, προσέθεσε: «Η συνεχής παρουσία μας στις ΗΠΑ επιβεβαιώνει την ισχυρή δέσμευση μας για την ενεργειακή μετάβαση παγκοσμίως. Θα θέλαμε να συγχαρούμε την ομάδα του έργου South Fork Wind και τους συνεργάτες μας, Ørsted και Eversource για την ασφάλεια καιτην επιτυχή εκτέλεση αυτού του σημαντικού έργου. Μαζί, χτίζουμε ένα βιώσιμο μέλλον με καθαρή, ανανεώσιμη ενέργεια».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ