Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι γυρεύει η Mytilineos στην Ιταλία; Οι στρατηγικοί λόγοι για επενδύσεις άνω των 3 δισ.

 Με εξαγορές και επενδύσεις σχεδιάζει η Mytilineos να αναπτυχθεί στην Ιταλία, όπως δήλωσε χθες η ηγεσία του ομίλου σε εκδήλωση για τα εγκαίνια των γραφείων της εταιρείας στο Μιλάνο.

Ο όμιλος σχεδιάζει επενδύσεις 3 δισ. για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου που διαθέτει σε ΑΠΕ συνολικής ισχύος 3,7 GW, ενώ, όπως αναφέρθηκε  εξετάζει και εξαγορές στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας.

Η MYTILINEOS απασχολεί άμεσα 120 εργαζομένους στην Ιταλία και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε 200 άτομα μέχρι το τέλος του 2024, για να φτάσει στους 400 έως το 2026.  

Η αγορά ενέργειας της Ιταλίας είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον όμιλο  γιατί είναι η μεγαλύτερη αγορά ενέργειας   που είναι διασυνδεδεμένη με την Ελλάδα.

►Διαβάστε επίσης: ΔΕΗ: Δεν είναι πια μόνο ενέργεια - Τα σχέδια για τεχνολογία και τηλεπικοινωνίες

Οι επενδύσεις

Η MYTILINEOS Energy & Metals θα επενδύσει περισσότερα από 3 δισ. ευρώ στην Ιταλία κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με βάση τα έργα που βρίσκονται υπό κατασκευή: σήμερα διαθέτει χαρτοφυλάκιο 3,7 GW στην Ιταλία για 180 έργα, σε διάφορα στάδια υλοποίησης, που εκτείνονται σε ολόκληρη την επικράτεια, από τη Βενετία έως τη Σικελία. Συγκεκριμένα, τα 2,5 GW αφορούν φωτοβολταϊκές μονάδες (από τα οποία τα 500 MW είναι μέρος της συμφωνίας με τη ΔΕΗ), τα 873 MW έργα αποθήκευσης, 310 MW εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας σε Σαρδηνία, Basilicata και Molise και 35 MW τα οποία αφορούν σε πράσινο υδρογόνο.

Στο Statte (Taranto), η MYTILINEOS αναπτύσσει μια μονάδα παραγωγής υδρογόνου 500 τόνων/έτος χρησιμοποιώντας ενέργεια από φωτοβολταϊκό σταθμό 20 MW που εκτιμάται ότι θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι το 2026. Σύμφωνα με την πορεία των έργων, σήμερα 436 MW είναι έτοιμα προς χρήση και 146 MW βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής: θα είναι λειτουργικά μέχρι το τέλος του έτους.

«Η Ιταλία είναι ένας από τις κύριες πηγές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ένας τομέας στον οποίο δραστηριοποιούμαστε τα τελευταία χρόνια. Επενδύουμε στη χώρα για πολλούς και σημαντικούς στρατηγικούς λόγους», είπε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Πρώτον, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, κοντά στην Ελλάδα, η οποία λειτουργεί ως πύλη πρόσβασης στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική. Επιπλέον, η χώρα διαθέτει υψηλό δυναμικό στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ειδικά στην ηλιακή ενέργεια στο Νότο, και έχει κίνητρα και κανονισμούς που θέλουν να αυξήσουν το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα, καθιστώντας τη μια ελκυστική αγορά για τους επενδυτές.

Είναι επίσης μια χώρα που επενδύει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών και του ενεργειακού της δικτύου και η MYTILINEOS βρίσκεται σε καλή θέση σε αυτόν τον τομέα: Συμμετέχουμε, για παράδειγμα, στην κατασκευή του Eastern Green Link 1 μεταξύ Σκωτίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Τέλος, η Ιταλία είναι η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία όσον αφορά στην ενεργειακή ζήτηση, μία από τις μεγαλύτερες, και φιλοξενεί πολυάριθμα ερευνητικά ιδρύματα και εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής τεχνολογίας και της καινοτομίας.

«Η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ενέργειας αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία για την ικανοποίηση των αναγκών των καταναλωτών. Η MYTILINEOS επεκτείνει τις υπηρεσίες της στην ενεργειακή απόδοση, την "έξυπνη" εξοικονόμηση ενέργειας, τα ψηφιακά προϊόντα, τη συνδεσιμότητα συσκευών Internet of Things (IoT), καθώς και τη διαχείριση, τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό κτιρίων», πρόσθεσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα