Νέα
  • ΓΔ: 893.56 +0.59%
  • Τζίρος: 15,96 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Eurostat: Με προσωρινή απασχόληση εργάζεται το 20,3% των πολιτών που γεννήθηκαν εκτός ΕΕ

Τηλεργασία
Τηλεργασία / Πηγή: Intime

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, το 2020, στην ΕΕ εργάζονταν με προσωρινή απασχόληση το 20,3% των εργαζομένων που γεννήθηκαν εκτός της ΕΕ, έναντι 13,8% των εργαζομένων που γεννήθηκαν σε άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ και 11,8% των εργαζομένων που γεννήθηκαν στη χώρα της ΕΕ όπου απασχολούνται.

Στην Ελλάδα, με προσωρινό συμβόλαιο απασχολείται το 9% των εργαζομένων που έχουν γεννηθεί στη χώρα, έναντι 17% των εργαζομένων που έχουν γεννηθεί σε άλλη χώρα της ΕΕ και 19% αυτών που έχουν γεννηθεί εκτός της ΕΕ.

Επίσης, στην ΕΕ περισσότερες γυναίκες έχουν προσωρινή απασχόληση, έναντι των ανδρών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2020. Οι γυναίκες που έχουν γεννηθεί στη χώρα όπου εργάζονται, απασχολούνται με προσωρινή σύμβαση κατά 12,8%, έναντι 10,9% για τους άνδρες. Το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων σε ό,τι αφορά την προσωρινή απασχόληση, είναι μικρότερο για τις γυναίκες που έχουν γεννηθεί σε άλλη χώρα της ΕΕ ή εκτός της ΕΕ (0,5 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά).

Τα υψηλότερα ποσοστά των εργαζομένων που γεννήθηκαν εκτός της ΕΕ και απασχολούνταν με προσωρινές συμβάσεις, καταγράφονται στην Πολωνία (40,6%), στην Κύπρο (35,8%), την Ισπανία (35,1%), την Πορτογαλία (26,8%) και τη Σουηδία (25,2%). Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στην Εσθονία (2,1%), την Αυστρία (6,9%), την Ουγγαρία (7,2%) και την Ιρλανδία (7,5%).

Για τα άτομα που γεννήθηκαν σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ, το υψηλότερο ποσοστό των έκτακτων υπαλλήλων στο συνολικό αριθμό εργαζομένων καταγράφηκε στην Ισπανία (27,0%), ακολουθούμενο από την Ολλανδία (19,3%) και την Ιταλία (18,3%). Στο αντίθετο άκρο της κλίμακας, τα χαμηλότερα ποσοστά εργαζομένων με προσωρινή εργασία ήταν στην Ουγγαρία (4,2%), στην Ιρλανδία (6,6%), στο Λουξεμβούργο (6,8%), στην Αυστρία (7,2%), στην Κύπρο (7,3%) και στη Σλοβενία (8,4%).

Το ποσοστό των έκτακτων υπαλλήλων στο συνολικό αριθμό των εργαζομένων που γεννήθηκαν στη χώρα όπου εργάζονται, ήταν το υψηλότερο στην Ισπανία (21,8%), ακολουθούμενη από την Πολωνία (17,9%) και την Πορτογαλία (16,6%). Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Λιθουανία (1,1%), στη Ρουμανία (1,2%), στην Εσθονία (2,6%), στη Λετονία (2,7%) και στη Βουλγαρία (3,5%).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ