Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αναστολή εργασίας και για ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Επέκταση του μέτρου της αναστολής εργασίας, που αυτή τη στιγμή ισχύει για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε προνοιακές δομές υγείας και σε άλλους τομείς σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκπομπή του Open TV, «Ώρα Ελλάδος», με τον Γιάννη Φώσκολο και την Αλεξία Τασούλη, και οι υγειονομικοί (γιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό κλπ.) που δεν θα εμβολιαστούν έως την 1η Σεπτέμβρίου θα υποχρεωθούν σε αναστολή εργασίας, όπως ορίζεται στο νόμο. Κάτι που σημαίνει και στέρηση του μισθού τους. Επίσης δεν καταβάλλονταιοι ασφαλιστικές εισφορές των ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε αναφορικά με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο ΕΣΥ ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί», κάτι το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα βγουν σε αναστολή. 

Πώς θα «αντικατασταθούν» οι ανεμβολίαστοι στα νοσοκομεία

Την ίδια ώρα στο τραπέζι υπάρχουν σκέψεις για το πώς θα καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν από τις αναστολές εργασίας.

Στο υπουργείο Υγείας αυτή τη στιγμή επεξεργάζονται το πώς θα γίνει αυτή η κάλυψη, με το μεγαλύτερο ζήτημα να δημιουργείται στο λοιπό προσωπικό, καθώς ανεμβολίαστοι είναι περίπου το 20%.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της Δέσποινας Βλεπάκη στο OPEN, αυτό το οποίο πρόκειται να γίνει για να καλυφθούν τα κενά είναι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί και εργάζονται στις υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας, σίτισης, ακόμα και διοικητικό προσωπικό να αντικατασταθούν με εξωτερική ανάθεση. Nα δοθεί, δηλαδή, σε ιδιωτικές εταιρείες η ανάθεση αυτή προκειμένου να καλυφθούν τα κενά. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, έχει ήδη ζητηθεί από νοσοκομεία να προετοιμάσουν αυτό το πλάνο και να αναφέρουν πόσα άτομα χρειάζεται να αντικατασταθούν

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες, ωστόσο, εάν υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο θεωρείται δεδομένο ότι θα προκύψουν μεγάλες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ