Νέα
  • ΓΔ: 957.6 +0.62%
  • Τζίρος: 79,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ανεμβολίαστοι: Με τεστ η προσέλευση στην εργασία - Ποιοι υποχρεούνται σε διπλό rapid test

Τα νέα μέτρα για την επιστροφή των ανεμβολίαστων εργαζόμενων στο γραφείο ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας καταρχήν διευκρίνισε πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός επεκτείνεται και στους ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς, ενώ ανέφερε πως θα επιβληθούν πρόστιμα και κυρώσεις σε όσους δεν το τηρήσουν.

Επίσης επεσήμανε πως από τις 13 Σεπτεμβρίου έως και τις 31 Μαρτίου 2022 οι ανεμβολίαστοι έργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά ένα rapid test την εβδομάδα, σε ιδιωτικά εργαστήρια με χρέωση 10 ευρώ.

Για ορισμένες επαγγελματικές κατηγορίες όπως οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι σε τουρισμό, τηλεοπτικές, θεατρικές παραγωγές κ.α., θα πρέπει να κάνουν δύο τεστ αντιγόνου την εβδομάδα, σε ιδιωτικά εργαστήρια με χρέωση 10 ευρώ.

Αυτά συνεπάγεται μια μέση μείωση αποδοχών κατά 40 ευρώ το μήνα για την πρώτη κατηγορία εργαζόμενων και κατά 80 ευρώ το μήνα για την δεύτερη.

Ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να γνωρίζει αν οι εργαζόμενοί του είναι εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι, καθώς και να ελέγχει αν τηρούν την υποχρέωση του τεστ (οι ανεμβολίαστοι).

Στο μεταξύ, προβλέπεται αναστολή εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ